Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φράουλα γλυκό του κουταλιού Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από MB04   
Παρασκευή, 18/04/08
Ευρετήριο άρθρου
Φράουλα γλυκό του κουταλιού Νο.01
Σελίδα 2
cnh_160_400

Έδωσα στο φόρουμ τις προάλλες την συνταγή για γλυκό φραουλα. Την βάζω και εδώ για να μπορεί να την βρεί όποιος την ψάχνει. Η συνταγή αυτή εδώθει στο hungry απο την Σταυρούλα Μ. στις 13/06/06. Είναι η καλύτερη εκδοχή φραουλογλυκού που έχω δοκιμάσει. Η φωτογραφία είναι απο το γλυκό που έφτιαξα πέρυσι και είναι σαν να το έχω φτιάξει τώρα και το χρώμα του και το άρωμά του. Το απολαμβάνουμε σαν γλυκό του κουταλιού ή πάνω απο παγωτά - κείκ κλπ. (φαντασία να εχεις !!!!)

Υλικά
  • 1 κιλό φράουλες σφιχτές, καθαρισμένες και ολόκληρες
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό (και πολύ είναι)
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • λίγο οινόπνευμα ποτοποιϊας (απο το S/M)

Εκτέλεση

Ραντίζουμε τις φράουλες με το οινόπνευμα ή τις βουτάμε σε ένα μπωλάκι που έχουμε βάλει οινόπνευμα,κατόπιν τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη σε στρώσεις (φράουλες-ζάχαρη-φράουλες –ζάχαρη κλπ). Ραντίζουμε με το νερό και τις αφήνουμε 5-6 ώρες να βγάλουν τα ζουμιά τους. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση το κατεβάζουμε αμέσως. Τ’αφήνουμε 12 ώρες και τότε το βάζουμε να βράσει περίπου για 5-6 λεπτά. (θα χρειασθεί να ξαφρίσουμε), προς το τέλος ρίνουμε τον χύμο του λεμονιού. Εαν μετά τα 5-6 λεπτά το σιρόπι δεν σας έχει δέσει καλά πρέπει να βγάλουμε τις φράουλες με τρυπητή κουτάλα και να συνεχίσουμε το δέσιμο του σιροπιού.

Μπορεί να είναι χρονοβόρο αλλά δεν είναι καθόλου κουραστικό.Το δε αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Διατηρείται σε βάζα στο ψυγείο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. (τουλάχιστον ένα χρόνο) Το σιρόπι το χρησιμοποιούμε για παγωτά ή για να ραντίζουμε παντεσπάνια - μπισκότα για την κατασκευή γλυκών.
Όπως λέει και η Σπαρτιάτισα μαμά της γλυκύτατης Σταυρούλας μην φτιάξετε μόνο μια δόση γιατί δεν πρόκειται να φτουρίσει.!!!

ΤΙΡ : Χρησιμοποιήστε μεγάλη κατσαρόλα γιατί φουσκώνουν. Καλό είναι δε, η κατσαρόλα να έχει βαρύ πάτο για να μην αρπάζει εύκολα το σιρόπι (όπως σε όλα τα γλυκά που έχουν σιρόπι).

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 33018
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (24)
16. 22-04-2008 09:37
 
Τέλεια η συνταγή που μας έδωσες, Μαράκι, το γλυκό έγινε καταπληκτικό. Η μητέρα μου δε βγάζει τη μουσούδα της από το βάζο! Άσε που είναι πανεύκολο, τελικά! Σήμερα θα τρέξω για νέες προμήθειες... Σε ευχαριστούμε πολύ!
 
katerina
17. 22-04-2008 09:57
 
χι χι !!! πολύ ωραίο αυτό με την μανούλα !!! να φτιάξεις λίγο και να το κρύψεις για να το έχετε το καλοκαίρι με τα παγωτά, είναι άπαιχτο. Το σιρόπι που σας μένει μην τυχόν και το πετάξετε το χρησιμοποιείς παντού, μέχρι και πάνω απο κρέμα (γιώτης) σε πανακότα κλπ. 
 
Αμα βρεις τους χρόνους κατασκευής είναι πανεύκολο και δεν λερώνεις τίποτα εκτός απο μια κατσαρόλα. 
 
Εγω το βάζω το βράδυ σε στρώσεις, το πρωϊ πριν φύγω για την δουλειά κάνω την μία βράση και το ίδιο βράδυ ολοκληρώνω την διαδικασία, για όλα αυτά θέλεις το πολύ ένα τέταρτο και αυτό σπαστό. 
 
γεια στα χέρια σου Κατερινάκι
 
mb04
18. 17-05-2009 12:56
 
MB04, TA ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ! ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ (2 ΚΙΛΑ), ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ, ΠΑΛΙ 2 ΚΙΛΑ..... ΓΛΕΙΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΑΤΑΚΙΑ.... ΦΥΣΙΚΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΑ 4 ΚΙΛΑ ΟΥΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ..... ΤΩΡΑ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..... ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ, ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΑΦΘΟΝΗ ΡΑΚΗ, (ΕΝΕΚΑ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ), ΕΒΑΛΑ ΡΑΚΗ. ΤΕΛΕΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΛΥΚΟ! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!
 
rebekka
19. 17-05-2009 13:04
 
:upset ΟΥΠΣ! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!! :grin :grin :grin Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ. ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΜΙΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.... :)
 
rebekka
20. 21-05-2009 13:41
 
Χαίρομαι πολύ Rebekka μου που σου άρεσε το γλυκάκι μας !!! και εγω το λατρεύω και ποτέ δεν φτουράει !!! χιχιχιχιχι 
 
καλοφάγωτη και η δεύτερη δόση. 
 
Εαν σου μείνει σιρόπι μην το πετάξεις, κρατησέ το για παγωτό ή γλυκά !!!  
 
φιλάκια
 
mb04
21. 14-06-2009 12:49
 
Η 1η συνταγή που έφτιαξα, μόλις προχθές! 
Βρήκα το σάιτ, ψάχνοντας για γλυκό φράουλα, και άξιζε τον κόπο! 
Συγχαρητήρια! Αψογη συνταγή!
 
eleftheria13
22. 23-04-2010 23:45
 
Εγώ πάλι έκανα την εξής γουρουνιά.Έβαλα τις φράουλες για την πρώτη βράση και έβγαλα κάμποσο αφρό.Άρχισε αμέσως να αφρίζει.Ένεκα του παγωτού βανίλλιας που ειχε μείνει απο προχτές σέρβιρα σε φέτες το παγωτό και απο πάνω έριξα το σιρόπι αφρό αφου το ειχα ανακατέψει.Πυκνό άρωμα πολύ έντονη γεύση και ελαστική υφή.Απίστευτα ΤΕΛΕΙΟ
 
kon3stam
23. 17-04-2011 00:38
 
Εξαιρετικό! το είχα φτιάξει πριν 2 χρόνια και το έφτιαξα πάλι φέτος!Από τα λίγα γλυκά κουταλιού που μπορείς να φας ένα ολόκληρο βάζο και να μην το καταλάβεις πουθενά!!!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!! :eek :upset
 
LIONTOU
24. 12-01-2012 23:48
 
το φτιαχνω κι γω, αλλα χορις οινοπνευμα και λεμονι. απλα το αφινο να παρει ακομα μια βραση μετα απο αλλες μερικες ωρες. για να μιν χρειαστει ξαφρισμα το ωραζετε σε μετρια φοτια, σε εστια με μεγιστο το 9 στο 5,5-6. αν θελουμε να μασ κρατισει για μεγαλο χρονικο διαστημα, το ωαζοθμε σε αποστιρομενα ωαζακια ζεστο ωποσ εβρασε για τελεθτεα φορα και τα κλεινοθμε με αποστιρομενα καπακια σφιχτα. βαζοθμε τα ωαζακια αναπδα και τα αφινοθμε να κριοσουν. τορα δεν χρεαζονται ψυγειο!
 
Irina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/05/09 )