Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φάβα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από vago   
Τετάρτη, 23/04/08
mas_001_400
Υλικά:
  • 1 πακέτο φάβα
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • λάδι
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λεμόνι
Εκτέλεση

Βράζουμε τη φάβα εως ότου μαλακώσει (περίπου 40') με σκέτο νερό. Κατόπιν την περνάμε απο το μύλο του πουρέ και την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα με το αλάτι. Την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει (την κάνουμε όσο πηχτή θέλουμε). Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λάδι και λεμόνι.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 12923
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 13-12-2008 18:30
 
Βάγγο έτσι ακριβώς την κάνουμε και εμείς δλδ η πεθερά μου! :grin Βέβαια η διαφορά είναι πως η φάβα είναι δική της παραγωγή (νοστιμότατη και βράζει σε χρόνο ρεκόρ). :upset
 
atalanth
2. 04-12-2009 08:28
 
Τη πρώτη φορά που επιχείρησα να φτιάξω αυτό το νόστιμο φαγάκι ήμουν πολύ κουρασμένη, το αποτέλεσμα ... άναψα το μάτι στο 3 (η κουζίνα μου είναι απο 1-9) και την άφησα να βράζει για 4 ώρες!!! :? Το αποτέλεσμα ήταν θεϊκό. Η φάβα είχε γίνει χυλός χωρίς να χρειάζεται να την περάσω απο μύλο ή Multi και πάρα πολύ νόστιμη. Περιττό να πω ότι απο τότε έτσι τη μαγειρεύω. Μπράβο για τη συνταγή! :)
 
kpavlakou

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/04/11 )