Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τσουρέκι γερμανικό Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από nika   
Σάββατο, 03/05/08
Υλικά
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φρέσκα αυγά
  • 1½ κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές μαγιά μπίρας
  • 100γρ-βούτυρο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 200 γρ.αλεσμένα φουντούκια
  • 100γρ.ζάχαρη
  • 4-5 σταγ.νερό
  • 1 κρόκο αυγού για το πασπάλισμα
  • ½-κούπα χλιαρό νερό δια την μαγιά
Εκτέλεση:
  • Λιώστε τη μαγιά, με το χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
  • Σε μία λεκάνη χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα , το γάλα, την μαγιά και το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνετε συνεχώς μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και όχι πολύ σκληρή.
  • Σκεπάζετε την ζύμη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιασθεί σχεδόν σε όγκος.
  • Ανοίξετε την ζύμη σε παραληλόγραμμο, βάλετε την γέμιση, τυλήξετε σε ρολό, σχηματίστε μιαπλεξούδα ή κάντε το στρόγγηλο και βάλτε τα σε λαδωμένο ταψί.
  • Περνάτε τα τσουρέκια με κρόκο αυγού, χτυπημένο με δύο κουταλιές γάλα
  • Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 190◦c για 35' λεπτά περίπου, ανάλογα το βάρος και μέγεθος των τσουρεκιών.

Συμβουλή Αν θέλετε τα τσουρέκια σας να γίνουν "αφράτα" το μυστικό είναι ότι όταν ζυμώνετε τη ζύμη, να την απλώνετε και να την διπλώνετε τουλάχιστον 4-5 φορές. Σε κάθε φορά, πρέπει να την αφήνετε να “ ησυχάζει” 5-8 λεπτά περίπου.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9009
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 03-05-2008 11:04
 
Καλημέρα!!!Πρέπει να είναι πολύ μυρωδάτο και γευστικότατο με τα φουντούκια το τσουρέκι σου!! :zzz :zzz γιάμι!!!!
 
julia1984
2. 07-05-2008 00:11
 
Καλησπέρα. Ειμαι η νικα,όντως ειναι μυρωδάτο...ήθελα να προσθέσω φωτογρφία, αλλά δεν τα κατάφερα. :sigh
 
nika

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )