Υλικά - 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 φρέσκα αυγά
- 1½ κούπα ζάχαρη
- ½ κούπα γάλα
- 2 κουταλιές μαγιά μπίρας
- 100γρ-βούτυρο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 200 γρ.αλεσμένα φουντούκια
- 100γρ.ζάχαρη
- 4-5 σταγ.νερό
- 1 κρόκο αυγού για το πασπάλισμα
- ½-κούπα χλιαρό νερό δια την μαγιά
Εκτέλεση: - Λιώστε τη μαγιά, με το χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
- Σε μία λεκάνη χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα , το γάλα, την μαγιά και το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνετε συνεχώς μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και όχι πολύ σκληρή.
- Σκεπάζετε την ζύμη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιασθεί σχεδόν σε όγκος.
- Ανοίξετε την ζύμη σε παραληλόγραμμο, βάλετε την γέμιση, τυλήξετε σε ρολό, σχηματίστε μιαπλεξούδα ή κάντε το στρόγγηλο και βάλτε τα σε λαδωμένο ταψί.
- Περνάτε τα τσουρέκια με κρόκο αυγού, χτυπημένο με δύο κουταλιές γάλα
- Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 190◦c για 35' λεπτά περίπου, ανάλογα το βάρος και μέγεθος των τσουρεκιών.
Συμβουλή Αν θέλετε τα τσουρέκια σας να γίνουν "αφράτα" το μυστικό είναι ότι όταν ζυμώνετε τη ζύμη, να την απλώνετε και να την διπλώνετε τουλάχιστον 4-5 φορές. Σε κάθε φορά, πρέπει να την αφήνετε να “ ησυχάζει” 5-8 λεπτά περίπου. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8986 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |