Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αχλάδια Μεθυσμένα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Rena   
Κυριακή, 04/05/08
dsc02065_400_01

Υλικά

  • 4 αχλάδια
  • 400 γραμμάρια κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού συμπυκνωμένο χυμό αχλάδι
  • 5 κουταλιές ζάχαρη
  • Κανέλα
  • Γαρίφαλο
  • Φουντούκια
Εκτέλεση
  • Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το κρασί, την κανέλλα (κατά προτίμηση ένα ξυλάκι) και το γαρίφαλο (ένα-δύο καρφάκια).
  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια χωρίς να κόψουμε το κοτσάνι και κόβουμε λιγάκι το κάτω μέρος για να στέκονται όρθια σε πιάτο. Μπορύμε ακόμη να τα καθαρίσουμε και να τα κόψουμε στη μέση.
  • Βουτάμε τα αχλάδια στην κατσαρόλα και τα βρέχουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα με το κρασί για να «πιουν».
  • Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα αχλάδια και την κανέλα με το γαρίφαλο και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να δέσει καλά (πρέπει να μείνει τουλάχιστον η μισή από την αρχική ποσότητα υγρών). Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε ξανά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Περιχύνουμε τα αχλάδια και τα αφήνουμε περίπου για μισή ώρα στο ψυγείο. Βγάζουμε τα αχλάδια από το ψυγείο, τα τοποθετούμε όρθια σε πιατάκια.

Μπορούμε να σερβίρουμε περιχύνοντας τη σάλτσα στα αχλάδια και γαρνίροντας με φουντούκια ή μοιράζοντας τη σάλτσα και τα φουντούκια σε μπολάκια.

Εγώ αφού τέλειωσα με τα αχλάδια ακολούθησα τη συμβουλή της Γωγώς και έφτιαξα ένα μίγμα με τα εξής (τα υλικά όσο τα θυμόμουν γιατί είχα ξεχάσει τη συνταγή στο γραφείο-πάντως σε σχέση με τα αχλάδια η δοσολογία αυτή είναι μεγάλη, καλύτερα μειώστε τη στο μισό).

  • 300 gr αλεύρι
  • 150 gr βούτυρο όχι λειμένο αλλά μαλακό
  • 150 gr ζάχαρη
  • Ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους όχι σκόνη (χρησιμοποίησα φουντούκι κι αμύγδαλο)

Ανακάτεψα τα παραπάνω μέχρι να πάρω ένα μείγμα σαν τριμμένη φρυγανιά. Πασπάλισα με αυτό τα αχλάδια τα οποία είχα απλώσει σε ταψί και έψησα στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200ο C μέχρι να χρυσίσουν. Σέρβιρα με παγωτό και σάλτσα κρασιού.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6816
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 04-05-2008 13:07
 
Ωραία ιδέα για αχλάδια!! :p χικ!!Πρέπει να είναι νοστιμότατα!!χικ!Μου αρέσουν τα γλύκα που έχουν φρούτα!χικ!!Μπράβο.. :zzz :zzz
 
julia1984
2. 04-05-2008 13:50
 
Julia στην αρχή ήθελα να τα σερβίρω σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή ή να τα συνοδέψω με σάλτσα σοκολάτας αλλά νομίζω η εκδοχή της Γωγώς είναι η καλύτερη από όλες, κι ας μη θυμόμουν ακριβώς τη δοσολογία.
 
rena
3. 04-05-2008 14:25
 
νοστιμοτατο φαινεται :zzz :zzz :zzz  
μπραβο Ρενα, χρυσοχερα :zzz :zzz :zzz
 
giota
4. 04-05-2008 19:11
 
Είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον,πιστεύω πως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο υπέροχο γλυκιά μου!!! :zzz :zzz
 
julia1984
5. 05-05-2008 10:39
 
Νοστιμότατα τα αχλάδια.... Μόνο και μόνο από την περιγραφή φαίνεται.... Και από παρουσίαση, υπέροχα! Καλύτερα και από σεφ.... ;) :zzz  
 
Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή σου Rena! :) 
 
Θα την δοκιμάσω σίγουρα.
 
Pan
6. 06-05-2008 10:04
 
Ρενάκι μου υπέροχη η παρουσιασή σου, πρέπει να είναι γευστικότατα. !! 
 
Χρόνια πολλά να είσαι πάντα καλά και να δημιουργείς !!!
 
mb04

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/01/10 )