Υλικά
- 4 αχλάδια
- 400 γραμμάρια κόκκινο κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού συμπυκνωμένο χυμό αχλάδι
- 5 κουταλιές ζάχαρη
- Κανέλα
- Γαρίφαλο
- Φουντούκια
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το κρασί, την κανέλλα (κατά προτίμηση ένα ξυλάκι) και το γαρίφαλο (ένα-δύο καρφάκια).
- Καθαρίζουμε τα αχλάδια χωρίς να κόψουμε το κοτσάνι και κόβουμε λιγάκι το κάτω μέρος για να στέκονται όρθια σε πιάτο. Μπορύμε ακόμη να τα καθαρίσουμε και να τα κόψουμε στη μέση.
- Βουτάμε τα αχλάδια στην κατσαρόλα και τα βρέχουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα με το κρασί για να «πιουν».
- Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα αχλάδια και την κανέλα με το γαρίφαλο και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να δέσει καλά (πρέπει να μείνει τουλάχιστον η μισή από την αρχική ποσότητα υγρών). Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε ξανά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Περιχύνουμε τα αχλάδια και τα αφήνουμε περίπου για μισή ώρα στο ψυγείο. Βγάζουμε τα αχλάδια από το ψυγείο, τα τοποθετούμε όρθια σε πιατάκια.
Μπορούμε να σερβίρουμε περιχύνοντας τη σάλτσα στα αχλάδια και γαρνίροντας με φουντούκια ή μοιράζοντας τη σάλτσα και τα φουντούκια σε μπολάκια. Εγώ αφού τέλειωσα με τα αχλάδια ακολούθησα τη συμβουλή της Γωγώς και έφτιαξα ένα μίγμα με τα εξής (τα υλικά όσο τα θυμόμουν γιατί είχα ξεχάσει τη συνταγή στο γραφείο-πάντως σε σχέση με τα αχλάδια η δοσολογία αυτή είναι μεγάλη, καλύτερα μειώστε τη στο μισό). - 300 gr αλεύρι
- 150 gr βούτυρο όχι λειμένο αλλά μαλακό
- 150 gr ζάχαρη
- Ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους όχι σκόνη (χρησιμοποίησα φουντούκι κι αμύγδαλο)
Ανακάτεψα τα παραπάνω μέχρι να πάρω ένα μείγμα σαν τριμμένη φρυγανιά. Πασπάλισα με αυτό τα αχλάδια τα οποία είχα απλώσει σε ταψί και έψησα στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200ο C μέχρι να χρυσίσουν. Σέρβιρα με παγωτό και σάλτσα κρασιού. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6816 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |