Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κουνέλι στιφάδο Νο.01 (με κληματόβεργες)
Κουνέλι στιφάδο Νο.01 (με κληματόβεργες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από MB04   
Δευτέρα, 05/05/08
__400

Το φαγάκι αυτό είναι η σπεσιαλιτέ της μαμάς μου και το φτιάχνει αρκετά συχνά επειδή είναι η αδυναμία του συζύγου μου. Το μαγείρεψε λοιπόν το Σάββατο και εγώ το μόνο που έκανα ήταν να τραβάω φωτογραφίες. (Είπαμε δικιά της σπεσιαλιτέ είναι, όχι δικιά μου!!!).
Την συνταγή μας την έχει δώσει εδώ και πολλά χρόνια μια οικογενειακή φίλη η κυρία Άννα, που ζει στα Μέγαρα και είναι σύζυγος κυνηγού. (Η αρχική συνταγή ήταν με λαγό.)

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κουνέλι περίπου 1.500-1.700 γρ.
  • 3 κιλά κρεμμύδακια πολύ μικρά για στιφάδο
  • 3 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 ποτηράκια του κρασιού ξύδι
  • 4 κουταλιές της σούπας πελτέ
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • 7-8 μπαχάρια
  • 8-10 γαρυφαλλάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 5-6 φύλλα δάφνης
  • 2 κλαράκια δενδρολίβανο
  • 1 ½ μέτριες κουταλιές της σούπας αλάτι
  • ½ κουταλιά της σούπας πιπέρι
  • 3-4 ποτήρια του νερού, νερό.
  • Ένα ματσάκι κληματόβεργες (ξερές)

_1_400_02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε- πλένουμε το κουνέλι και το βάζουμε στην κατσαρόλα για λίγο ώσπου να μαραθεί. Πλένουμε-κόβουμε τις κληματόβεργες, και τις βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας που θα μαγειρέψουμε το φαγητό μας.

_2_400_01

Τοποθετούμε το κουνέλι με το λίγο ζουμάκι που έχει βγάλει πάνω στις κληματόβεργες και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός των κρεμμυδιών.

Σε τρία τέταρτα με μια ώρα, δοκιμάζουμε το κουνέλι και εαν κοντεύει να γίνει βάζουμε απο πάνω προσεκτικά τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια ολόκληρα.

 

Μόλις μαραθούν λίγο τα κρεμμύδια τα ραντίζουμε μερικές φορές με την σάλτσα του φαγητού.

_3_400

Προσοχή !! ΔΕΝ ανακατεύουμε καθόλου το φαγητό, μόνο το κουνάμε μαζί με την κατσαρόλα πέρα-δώθε. Εαν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, καλό είναι να το ζεστάνουμε λίγο πριν το ρίξουμε στο φαγητό. Βράζουμε το φαγητό μας για ακόμη μιάμιση περίπου ώρα. Δοκιμάζουμε να δούμε εαν έχουν γίνει τα κρεμμυδάκια, διορθώνουμε στο αλάτι – πιπέρι και έτοιμο το μοσχομυριστό μας στιφάδο!!!!

_4_400

ΤΙΡ:
  • Μαγειρεύουμε στην πιο δυνατή μας φωτιά.
  • Μην παραλείψετε τις κληματόβεργες γιατί δίνουν μια υπέροχη γεύση στο φαγητό και επίσης δεν αφήνουν το κρέας να κολλήσει στην κατσαρόλα. Όταν θα σερβίρουμε το φαγητό στην πιατέλα ή στα πιάτα, προσέχουμε να μην κάνουμε βιαστικές και απότομες κινήσεις για να μην χαλάσουμε το σχήμα των κρεμμυδιών ούτε να μας διαλύσουν οι μερίδες του κουνελιού.

Τάδε έφη mother ...

_5_400


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 19175
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 05-05-2008 17:01
 
Το έχω φάει αυτό το φαγητό και όντως την διαφορά την κάνουν οι κληματόβεργες!! Ευχαριστούμε που μοιράστηκες αυτή την συνταγή μαζί μας..Αλλά οι φωτογραφίες που είναι :? :? :? :?
 
julia1984
2. 05-05-2008 17:22
 
γεια σου julia, τις φωτο τις έχω στείλει στην γλυκειά μας Βάγγο σήμερα το μεσημέρι, μάλλον θα τις ανεβάσει αύριο, κάνε λίγο υπομονή. 
 
Ναι, έχεις δίκιο julia, οι κληματοβεργες κάνουν όντως την διαφορά.
 
MB04
3. 06-05-2008 08:33
 
Καλέεεε τι ωραιο φαγητο ειναι αυτο!!! Δεν το έχω φάει ποτέ ετσι το στιφάδο. Θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία.
 
vago
4. 06-05-2008 09:13
 
Πάρα πολύ ωραίο ΜΒ04...και τι ωραίες φωτογραφίες...αλλά πες μου επειδή ίσως δυσκολευτώ με τις κληματόβεργες σίγουρα δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι άλλο αντί για αυτές ή να τις αφαιρέσουμε τελείως ?
 
ATA
5. 06-05-2008 09:43
 
μαράκι μου!!! τι τέλειο φαγάκι?? μπράβο αρέσει και του συζύγου το στιφάδο αν του το κάνω κι έτσι????!!!!!! :zzz
 
melina
6. 06-05-2008 09:57
 
@ Βάγγο μου ευχαριστώ για την βοήθεια σου στις φωτο και για τα καλά σου λόγια. 
 
@ Αρτεμις, χαίρομαι που σου άρεσε, δεν νομίζω ότι μπορείς να αλλάξεις τις κληματόβεργες γιατί είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι όταν βρεις κληματαριά ή κλήμα να κόψεις μερικές και να γεμίσεις μια σακκούλα και έτσι θα έχεις κληματόβεργες όλο το χρόνο. Εαν δεν βρεις μέχρι να συναντηθούμε θα σου φέρω εγώ, έχουμε 2-3 κληματάκια στο εξοχικό και έτσι βολευόμαστε. 
 
@ Μελινάκι, ομοιοπαθής έ;; να του το κάνεις ετσι όταν θέλεις να σου πάρει ένα καλό δώρο, για να τον καλοπιάσεις !!! χιχιχι!!
 
mb04
7. 06-05-2008 12:27
 
Mαρία θα στο πω: Απλά σε αγαπώ!
 
al1975
8. 06-05-2008 13:17
 
κληματόβεργες είναι τα λεπτά κλαράκια που καταλήγουν σε φύλλα? Χρησιμοποιούμε και τα φυλλαράκια μαζί? Εδώ στο Κορωπί που δουλεύω έχει πολλά αμπέλια, να κόψω κανένα κλαράκι ή έχει διαφορά από τα κλήματα????
 
Ranja
9. 06-05-2008 14:06
 
Αγγελικούλα μου χι χι !! με κάνεις και ντρέπομαι !! και γω σ'αγαπώ πολύ και το ξέρεις. 
 
Ranja, είναι τα κλαράκια που καταλήγουν σε φύλλα, τα κόβεις, τα βάζεις στον ήλιο για να ξεραθούν και τα χρησιμοποιείς όποτε θέλεις. Κάνουν απο οτιδήποτε κλήμα και να είναι. 
Αντε βρε και όταν βρεθούμε να έχεις ένα δεμάτι κληματόβεργες να μοιράζεις στα παιδιά για να έχουν !!!! και να τους χρεώνεις, βεβαίως - βεβαίως. 
 
φιλιά
 
mb04
10. 06-05-2008 18:48
 
Xe xe :zzz  
Αν καταφέρω να κόψω χωρίς να με... κυνηγήσουν, στην επόμενη συνάντηση θα φέρω σε όλες από ένα ματσάκι δώρο :)
 
Ranja
11. 07-05-2008 16:42
 
Τώρα μάλιστα!!!Μπράβο και στις δύο σας!!!Μαράκι μου για την συνταγούλα και εσύ Βάγγο για την επιμέλεια της συνταγής!!
 
julia1984
12. 07-05-2008 21:10
 
Είναι ονειρεμένο, είναι θεϊκό!! Γεια στα χεράκια της μανούλας σου και στα δικά σου για τις φωτος. Όσο για τις κληματόβεργες..να μπω και γω στην ουρά μπας και μου δώσετε καμιά? :grin
 
rena
13. 08-05-2008 13:08
 
Τώρα την είδα τη συνταγή. Χριστέ μου καταπληκτικό φαγητό και σιγουρα νοστιμο πανω στις κληματοβεργες. Δίνουν πραγματι ωραία γεύση στο φαγητό.  
Γειά σου βρε Μαράκι με τα ωραία σου !!!
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/07/10 )