Φωτογραφία απο το μέλος:flora Υλικά: - ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κλωναράκι σέλερι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (προαιρετικά και 1 Κ. σ. ζάχαρη)
- ½ φλ. γάλα
- ½ φλ. λευκό κρασί
- 1 κοφτή Κ. σ. θυμάρι
- 1 κοφτή Κ. σ. βασιλικό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ¼ φλιτζ. Ελαιόλαδο
- παρμεζάνα
- 500 γρ. ζυμαρικά βρασμένα
Εκτέλεση: - Καθαρίζετε τα λαχανικά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τον κιμά και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε για να σπάσουν οι σβόλοι του κιμά και ρίχνετε το γάλα. Βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και σβήνετε με το κρασί.
- Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνετε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.
- Βράζετε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Σερβίρετε με βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 23986 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |