Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Τοπικές συνταγές arrow Ψευτοπετεινός (Παραδοσιακή συνταγή Λήμνου)
Ψευτοπετεινός (Παραδοσιακή συνταγή Λήμνου) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από spiros   
Κυριακή, 11/05/08

Λεγεται ετσι διοτι αντι για κοκορα (πετεινο) βαζουμε μελιτζανες. Μια παλια παραδοσιακη συνταγη απο την λημνο με μικρασιατικες επιρροες.

Υλικά
  • 500gr. χυλοπιτες
  • 600gr. μελιτζανες τσακονικες
  • 2 λιτρα ζωμο κοτας
  • φρεσκια ντοματα ωριμη και ξεφλουδισμενη
  • 2 κουταλιες γλυκου ζαχαρη
  • 1 ποτηρι κρασι λευκο ξηρο
  • 1 φυλλο δαφνη
  • 2 μεγαλα κρεμυδια
  • 2 σκελιδες σκορδο
  • δυοσμο
  • μια μικρη πιπεριτσα καυτερη (προαιρετικα)
  • αλατι πιπερι
  • ελαιολαδο 
Εκτέλεση
  • Σε μια χυτρα με λαδι τσιγαριζουμε τις μελιτζανες αφου πρωτα τις εχουμε ξεπικρανει σε αλατονερο και στεγνωσει καλα να μην εχουν νερα. Τις τοποθετουμε πανω σε χαρτι κουζινας να αφησουν τα πολλα λαδια.
  • Σε μια κατσαρολα, τσιγαριζουμε τα κρεμυδια χοντροκομενα και τα σβυνουμε με το λευκο κρασι.
  • Αφου ξεθυμανει το κρασι ριχνουμε την ντοματα την ζαχαρι και ολα τα μυρωδικα μας, αλατι πιπερι και αφηνουμε να παρει μια βραση.
  • Βαζουμε εναμιση λιτρο ζωμο μαζι με τις χυλοπιτες και τις μελιτζανες να σιγοβρασουν ελαφρια, αλ ντεντε που λενε και οι ιταλοι, προσθετοντας εαν χρειαζεται ζωμο η νερακι,να μην κολησουν ή λασπώσουν αλλα ουτε και να γινουν σουπα.

Σερβιρονται ζεστα με φρεσκοτριμενο πιπερι η τυρι τριμενο πικαντικο
Καλη επιτυχια και καλη σας όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6322
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 11-05-2008 22:02
 
Kαλόοοοοοοοοοο! :zzz Να σε ρωτήσω όμως... Μελιτζάνες κομμένες μικρά ή μεγάλα κομμάτια? Και δεν χρειάζεται να τις ρίξουμε πριν από τις χυλοπίτες?
 
Ranja
2. 11-05-2008 23:14
 
Ράνια μου, νομίζω αν ρίξουμε τις χυλοπίτες από πριν θα λασπώσουν. Αλλωστε είναι από τα ζυμαρικά που βράζουν αμέσως. Εγώ ίσως να έριχνα λίγο πριν τις μελιτζάνες, ανάλογα με το μέγεθος τους, βέβαια.  
 
Πάντως η συνταγή φαίνεται πεντανόστιμη. Ευχαριστούμε Spyrus
 
rena
3. 12-05-2008 00:09
 
ΣΤΗ ΣΥΜΗ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ Κ ΑΝΤΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ .ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ....
 
1952
4. 12-05-2008 08:46
 
Nαι, Ρένα, εννοούσα τις μελιτζάνες! Αυτό που λες, ότι ίσως χρειάζεται να τις βάλουμε κανένα 10λεπτάκι νωρίτερα! Ο "δαίμων" φταίει! :)
 
Ranja
5. 12-05-2008 23:14
 
ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΟΜΑΤΙΑ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 5 ΕΚ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΒΡΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ
 
spiros
6. 28-10-2008 15:43
 
Το έφτιαξα σήμερα και ενθουσίασε όλους .μπράβο στον Spyrus
 
Keli

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 11/05/08 )