Λεγεται ετσι διοτι αντι για κοκορα (πετεινο) βαζουμε μελιτζανες. Μια παλια παραδοσιακη συνταγη απο την λημνο με μικρασιατικες επιρροες. Υλικά - 500gr. χυλοπιτες
- 600gr. μελιτζανες τσακονικες
- 2 λιτρα ζωμο κοτας
- φρεσκια ντοματα ωριμη και ξεφλουδισμενη
- 2 κουταλιες γλυκου ζαχαρη
- 1 ποτηρι κρασι λευκο ξηρο
- 1 φυλλο δαφνη
- 2 μεγαλα κρεμυδια
- 2 σκελιδες σκορδο
- δυοσμο
- μια μικρη πιπεριτσα καυτερη (προαιρετικα)
- αλατι πιπερι
- ελαιολαδο
Εκτέλεση - Σε μια χυτρα με λαδι τσιγαριζουμε τις μελιτζανες αφου πρωτα τις εχουμε ξεπικρανει σε αλατονερο και στεγνωσει καλα να μην εχουν νερα. Τις τοποθετουμε πανω σε χαρτι κουζινας να αφησουν τα πολλα λαδια.
- Σε μια κατσαρολα, τσιγαριζουμε τα κρεμυδια χοντροκομενα και τα σβυνουμε με το λευκο κρασι.
- Αφου ξεθυμανει το κρασι ριχνουμε την ντοματα την ζαχαρι και ολα τα μυρωδικα μας, αλατι πιπερι και αφηνουμε να παρει μια βραση.
- Βαζουμε εναμιση λιτρο ζωμο μαζι με τις χυλοπιτες και τις μελιτζανες να σιγοβρασουν ελαφρια, αλ ντεντε που λενε και οι ιταλοι, προσθετοντας εαν χρειαζεται ζωμο η νερακι,να μην κολησουν ή λασπώσουν αλλα ουτε και να γινουν σουπα.
Σερβιρονται ζεστα με φρεσκοτριμενο πιπερι η τυρι τριμενο πικαντικο Καλη επιτυχια και καλη σας όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7883 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |