Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σοκολατίνα με γλάσο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από xrysa   
Πέμπτη, 15/05/08
Πριν λίγες μέρες περίμενα κάποιες φίλες για καφέ που τρελαίνονται για σοκολάτα, την ιδέα του γλυκού την πήρα από ένα βιβλίο που λέγεται ιδέες για κέικ έκανα όμως κάποιες αλλαγές, το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό χωρίς ιδιαίτερα δύσκολα και πολλά υλικά, έβγαλα και φωτό αλλά δεν κατάφερα ακόμη να την βάλω ελπίζω κάποια στιγμή αργότερα.
Υλικά
  • 2οο γρ. βούτυρο
  • 1 1/2 φλυτζάνα ζάχαρη
  • 1 κουβερτούρα
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 βανίλιες
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλυτζάνα καρυδόψυχα
Γλάσο γιαουρτιού
  • 1 κουβερτούρα
  • 1/2 φλυτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3-4 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 1-2 κ.σ ζεστό νερό.
Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο και την σοκολάτα σε μπεν μαρί.Αποσύρετε από την φωτιά και ρίξτε την ζάχαρη, την βανίλια, τα αυγά, το αλεύρι κοσκινισμένο και τα καρύδια.Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάλτε το μίγμα σε φόρμα 25 εκ. που έχετε καλύψει την βάση της με λαδόχαρτο αφού το βουτυρώσετε πρώτα. Ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία στους 180 για 30' περίπου.
Αφήστε να κρυώσει. Μετά βγάλτε από την φόρμα, απλώστε το γλάσο και βάλτε στο ψυγείο.
Για το γλάσσο: λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίξτε το γιαούρτι, την άχνη και λίγο ζεστό νερό και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν κρέμα.(Αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο νερό ακόμη).
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6474
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 16/05/08 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός