Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Θαλασσινά arrow Χταπόδι με τσίλι και λεμόνι
Χταπόδι με τσίλι και λεμόνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 28/05/07
Υλικά:
1 κουταλιά Ελαιόλαδο
1 κουταλιά Ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές Σάλτσα τσίλι
4 σκελίδες πολτοποιημένες Σκόρδο
2 κιλά μικρά Χταπόδι(α)
3/4 φλιτζανιού Χυμός λεμονιού

Τρόπος παρασκευής
Αφαιρέστε και πετάξτε τα κεφάλια από τα χταπόδια και κόψτε τα στη μέση.
Ανακατώστε καλά σε ένα μπολ τα χταπόδια με το ξύσμα, το χυμό, το λάδι, τη σάλτσα και το σκόρδο.
Σκεπάστε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Στραγγίστε τα χταπόδια και πετάξτε τη μαρινάτα. Βάλτε τα χταπόδια πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος και ψήστε τα σε δυνατή φωτιά μέχρι μόλις να αλλαξουν χρώμα.
Σερβίρετέ τα πασπαλισμένα με μαϊντανό ψιλοκομμένο 
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 03/09/10 )