Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Εποχιακά πιάτα arrow Μαγειρίτσα Νο.03 (με πατσούλες)
Μαγειρίτσα Νο.03 (με πατσούλες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από vago   
Κυριακή, 18/05/08
mas_400
Υλικά
  • 2 μικρές πατσούλες αρνίσιες (μαζί με τα ποδαράκια τους)
  • λίγα έντερα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό
  • 1/2 ματσάκι μάραθο
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 2 λεμόνια (το χυμό)
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατσούλες, τα ποδαράκια και λίγα έντερα που τα κάνουμε μικρές πλεξίδες. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και τον μάραθο ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε τις πατσές ψιλοκομμένες και τα πόδια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει το φαγητό. Οταν οι πατσές πιρουνίζονται προσθέτουμε τα έντερα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γίνουν και αυτά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Το ρίχνουμε στο φαγητό και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 10784
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 18-05-2008 20:56
 
Βαγγο πολυαγαπημένο φακάκι η μαγειρίτσα και εξίσου και ο πατσάς (αν και πολλοί δεν τον τρώνε). Όμως επειδή συνήθως τον πατσά τον παίρνω ταπεράκι απ' τη μαμά, τις πατσούλες όταν λες τις καθαρίζουμε τι εννοείς? Μόνο πλύσιμο ή έχει και άλλη διαδικασία?
 
rena
2. 18-05-2008 21:03
 
Τον πατσά τον έχω φάει σε πολλές εκδοχές. Σούπα, κοκκινιστό, στιφάδο. Γεγονός είναι ότι μαγειρίτσα μου διέφυγε. Να σαι καλά βρε Βάγγο. Θα τον δοκιμάσω και έτσι!!!
 
Mary
3. 18-05-2008 22:15
 
νοστιμότατο δωδεκανήσιο πιάτο. 
ακριβώς έτσι την φτιάχνω και εγώ και η οικογένεια μου, είναι μαγειρίτσα που τρώμε το πάσχα.
 
gogo
4. 19-05-2008 08:19
 
Να κάνω μια διευκρίνηση. Τη μαγειρίτσα έτσι την κάνουν στην Πελοπόνησο και συγκεκριμένα στην Μεσσηνία. Φυσικά σημασία δεν έχει τόσο ο τόπος καταγωγής αλλά το ότι είναι ένα πολύ νόστιμο φαγάκι που εμείς το τιμούμε σε κάθε ευκαιρία και όχι μόνο το Πάσχα.
 
vago
5. 19-05-2008 08:36
 
πρώτη φορα ακούω για πελοπόννησο ,ευχάριστο βάγγο για την ενημέρωση ,,φυσικά έτσι γίνετε σε ρόδο ,κάλυμνο ,θα βάλω και λασίθι κριτής μιας και εκεί το έχουν για μαστοριάς πιάτο
 
gogo
6. 19-05-2008 11:16
 
Συμφωνώ Γωγώ έτσι τη φτιάχνουμε οι δωδεκανήσιοι χειμώνα καλοκαίρι και απ οτι φαίνεται και οι Πελλοπονήσιοι.
 
florax
7. 19-05-2008 11:18
 
Βάγγο πολύ ωραία φαίνεται αυτή η εκδοχή 
για την μαγειρίτσα. 
Αν και είμαι από Πελοπόνησο ομολογώ πως 
δεν την ήξερα.Την έφτιαχνα με εντόσθια. 
Θα την δοκιμάσω σίγουρα! 
Ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα σου!
 
Lilly
8. 01-09-2008 20:39
 
KAI ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΛΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΗΤΟ
 
annakouki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 24/03/10 )