Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τηγανιτό Χταπόδι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 28/05/07

Υλικά:
(για 6 άτομα)

1 κιλό χταπόδι
1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
ελάχιστο πιπέρι
ελάχιστη ρίγανη
11/2 φλιτζάνια τσ. κρασί κόκκινο


Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Το βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι σκέτο(χωρίς νερό), γιατί ψήνεται με το δικό του νερό.
Σκεπάζετε με ένα καπάκι και σιγοψήνετε για 40 λεπτά.
Τέλος ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αφήνετε να ψηθεί για ακόμη 20 λεπτά και το σβήνετε με το κρασί.
Σκεπάζετε και βράζετε για 15 λεπτά ώστε να πήξει η σάλτσα.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )