Είχαμε πετιμέζι από τη γιαγιά, και ένα ωραίο απόγευμα σκέφτηκα να το αξιοποιήσω. Μουσταλευριά είχα πεθυμήσει, αλλά συγκεκριμένες αναλογίες και συνταγή δεν είχα. Ακολούθησα το ένστικτο, και σας γράφω τις αναλογίες για μουσταλευριά με πετιμέζι.
Υλικά: (για 5 μπωλάκια) - 1,5 ποτήρι του νερού πετιμέζι
- 2 και ¼ ποτήρι του νερού νερό
- 2,5-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- κανέλα-γαρύφαλλο
- χοντροσπασμένα καρύδια (περίπου 1 μπωλάκι)
- σουσάμι
Εκτέλεση: Σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το πετιμέζι με το νερό, και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι διαλύοντάς το ταυτόχρονα με το κουτάλι στα τοιχώματα της κατσαρόλας. | | Ανάβουμε το μάτι (σε μέτρια θερμοκρασία) και ανακατεύουμε για περίπου 15’ μέχρι να πήξει το μίγμα. Τότε ρίχνουμε και τα καρύδια, κανέλα και γαρύφαλλο. Μοιράζουμε στα μπωλάκια, και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σουσάμι. Καλή επιτυχία!
| |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 11974 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |