Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κρέμες arrow Μουσταλευριά με πετιμέζι Νο.01
Μουσταλευριά με πετιμέζι Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Katerina   
Σάββατο, 24/05/08

moustalevria_me_petimezi3_400
Είχαμε πετιμέζι από τη γιαγιά, και ένα ωραίο απόγευμα σκέφτηκα να το αξιοποιήσω. Μουσταλευριά είχα πεθυμήσει, αλλά συγκεκριμένες αναλογίες και συνταγή δεν είχα. Ακολούθησα το ένστικτο, και σας γράφω τις αναλογίες για μουσταλευριά με πετιμέζι.

Υλικά: (για 5 μπωλάκια)
  • 1,5 ποτήρι του νερού πετιμέζι
  • 2 και ¼ ποτήρι του νερού νερό
  • 2,5-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • κανέλα-γαρύφαλλο
  • χοντροσπασμένα καρύδια (περίπου 1 μπωλάκι)
  • σουσάμι
Εκτέλεση:

Σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το πετιμέζι με το νερό, και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι διαλύοντάς το ταυτόχρονα με το κουτάλι στα τοιχώματα της κατσαρόλας.

moustalevria_me_petimezi5_400_01.

Ανάβουμε το μάτι (σε μέτρια θερμοκρασία) και ανακατεύουμε για περίπου 15’ μέχρι να πήξει το μίγμα. Τότε ρίχνουμε και τα καρύδια, κανέλα και γαρύφαλλο.

Μοιράζουμε στα μπωλάκια, και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σουσάμι.

Καλή επιτυχία!
moustalevriapetimezi2_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 9588
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 25-05-2008 22:41
 
Ευγε Κατερινα, για την μουσταλευρια δεν ξερω, οι φωτογραφιες σου παντως ειναι πολυ ενδιαφερουσες!! Λατρευω τον φωτισμο στην κουζινα σου ;)
 
melenia
2. 27-05-2008 18:07
 
Melenia σου χαρίζω το φωτισμό, μου δίνετε τα μπολάκια? :upset :upset :upset
 
Mary
3. 27-05-2008 21:15
 
Kατερινάκι, λατρεύω την μουσταλευρια και μπράβο σου για την υπέροχη παρουσιαση !!!!
 
mb04
4. 27-05-2008 21:32
 
Χα, χα, κορίτσια, όντως έγινε πολύ ωραία! Και 'γω τρελαίνομαι για μουσταλευριά, τώρα που πήρα το κολάι θα τη βαρεθούμε! 
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
 
katerina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )