Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Οι δημοσιεύσεις μου
Χοιρινό ψητό με μουστάρδα, σκόρδο και κεφαλοτύρι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Katerina   
Σάββατο, 24/05/08

Τη συνταγή αυτή είχα δει πριν αρκετά χρόνια σε πρωινή εκπομπή. Την παρουσίασε η Τασία από το Φισκάρδο.

Τη φτιάχνω σε γιορτινά τραπέζια, και κάθε χρόνο την ημέρα των Χριστουγέννων, καθώς έχουμε σαν παράδοση να τρώμε χοιρινό. Πολύ νόστιμο φαγητό, ιδανικό για μπουφέ αφού σερβίρεται και κρύο, και αρκετά εύκολο.

Στις φωτογραφίες έχουμε και φιλική συμμετοχή του μπαμπά, που με βοήθησε στο ράψιμο!!!

Υλικά:

  • Κρέας χοιρινό μπούτι (χωρίς το κόκαλο)κομμένο στη μέση σαν σάντουιτς
  • Μουστάρδα (μισή ποσότητα απλή και μισή πικάντικη)
  • Σκόρδο ψιλοκομμένο (όσο αντέχετε και σας αρέσει-για 3 κιλά βάζω 4 μεγάλες σκελίδες)
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Κεφαλοτύρι κομμένο σε κομμάτια
xoirino_me_moustardaskordokefalotyri3_400

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κρέας, προσθέτουμε αλάτι (με προσοχή γιατί θα βάλουμε και το κεφαλοτύρι), πιπέρι μπόλικο. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το σκόρδο, και αλείφουμε με το μίγμα το εσωτερικό του κρέατος. Απλώνουμε στο εσωτερικό και το κεφαλοτύρι.

Δένουμε το κρέας με σπάγγο, ή το ράβουμε καλά για να μη δραπετεύσει η γέμιση, αλείφουμε και το εξωτερικό του κρέατος με την υπόλοιπη μουστάρδα και το τοποθετούμε σε ταψί ή σε γάστρα με αρκετό νερό, που συνεχώς ανανεώνουμε κατά το ψήσιμο.
xoirino_me_moustardaskordokefalotyri2_400

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για ώρες, ανάλογα με το πόσα κιλά είναι το κρέας (π.χ. για 5 κιλά 5 ώρες). Λίγο πριν το σβήσουμε, ξεσκεπάζουμε για να ροδίσει καλά.

Σερβίρεται χλιαρό ή και κρύο, κομμένο σε φέτες, με κόκκινο κρασάκι.

Καλή όρεξη!

xoirino_me_moustardaskordokefalotyri1_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 30460
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 26-05-2008 18:38
 
Κατερίνα, 
Αρκετά πρωτότυπη συνταγή. Η μουστάρδα με τρελαίνει. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να το φτιάξω με μοσχάρι  
:zzz
 
ELENIKT
2. 26-05-2008 22:34
 
Να σου πω την αλήθεια, δεν το είχα σκεφτεί, το μοσχάρι συνηθίζουμε να το φτιάχνουμε στην κατσαρόλα γιατί μας αρέσει τρυφερό και μαλακό. Φοβάμαι μήπως στεγνώσει πολύ το μοσχάρι... μόνο μια δοκιμή θα μας πείσει... Εάν το δοκιμάσεις, πες μας τα αποτελέσματα!
 
katerina
3. 27-05-2008 18:07
 
Υπέροχη η συνταγή σου Κατερίνα. 
Αλήθεια αν τα χεράκια που βλέπω είναι τα δικά σου και του μπαμπά σου, ποιος είναι ο φωτογράφος?
 
Mary
4. 27-05-2008 21:34
 
Ο φωτογράφος είναι η αδελφή μου - όλη η οικογένεια στο πόδι για το μάσα!!!
 
katerina
5. 17-08-2008 16:35
 
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ?
 
PETOUSI
6. 17-08-2008 21:21
 
PETOUSI μπορείς να δεις τη συνταγή χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μαυροδάφνης και στη θέση της μαυροδάφνης να προσθέσεις μπύρα.Μια ιδέα είναι αυτή λίγο βιαστική βέβαια,θα γραφτεί κάτι άλλο μελλοντικά
 
xanthibax
7. 21-08-2008 00:29
 
PETOUSI, έχω μια πολύ καλή συνταγή από εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη με μπύρα, μουστάρδα και μέλι, δοκιμασμένη. Θα την δημοσιεύσω το συντομότερο.
 
katerina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 13/06/08 )