Με αφορμή την αρθρογραφία στο forum, περί υπολειμμάτων φαγητών και την αναφορά στη Σταυρούλα Μ. που μας έχει από πέρσυ δώσει αυτή την πολύ πετυχημένη συνταγή και τέλος επειδή την φτιάχνω όχι απλώς με τα υπόλοιπα πασχαλινά αυγά, αλλά και άλλοτε, ιδού η συνταγούλα. Εύκολη, γρήγορη και κυρίως πολύ νόστιμη.
Υλικά:
- Αυγά σφιχτά
- Ξύδι από κόκκινο κρασί
- Δεντρολίβανο
- Θυμάρι
- Δάφνη
- Σκόρδο
- Διάφορα χρώματα πιπέρια άκοπα
- Καυτερή πιπεριά, προαιρετικά
- Μπαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα αυγά. Βράζουμε το κρασόξυδο με τα μισά μυρωδικά και πιπέρια. Το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα αυγά σε βάζο και τα ραντίζουμε με το μπαλσάμικο. Ρίχνουμε και το βρασμένο κρύο ξύδι. Αν ανεβαίνουν και δεν καλύπτονται, βάζουμε σαν σταυρό δύο καλαμάκια από σουβλάκι για να κρατηθούν κάτω απ την επιφάνεια του ξυδιού. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 48 ώρες. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε (όχι να βράσει) το λάδι με τα υπόλοιπα μυρωδικά και πιπέρια. Το αφήνουμε να ησυχάσει και να απορροφήσει τα αρώματα. ΄Όταν βγάλουμε τα αυγά απ το ψυγείο, τα στραγγίζουμε από το ξύδι εντελώς και τα περιχύνουμε με το αρωματισμένο λάδι. Τα αφήνουμε 2-3 μέρες και μετά ανοίγουμε για να φάμε. Διατηρούνται στο ψυγείο για μήνες. Το μπαλσάμικο τους δίνει σκούρο χρώμα (εξωτικό όπως λέει και η Σταυρούλα) μπορείτε όμως να το παραλείψετε στη διαδικασία. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12616 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |