Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αυγά τουρσί! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Nena   
Δευτέρα, 26/05/08

Με αφορμή την αρθρογραφία στο forum, περί υπολειμμάτων φαγητών και την αναφορά στη Σταυρούλα Μ. που μας έχει από πέρσυ δώσει αυτή την πολύ πετυχημένη συνταγή και τέλος επειδή την φτιάχνω όχι απλώς με τα υπόλοιπα πασχαλινά αυγά, αλλά και άλλοτε, ιδού η συνταγούλα. Εύκολη, γρήγορη και κυρίως πολύ νόστιμη.

Υλικά:
  • Αυγά σφιχτά
  • Ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Δεντρολίβανο
  • Θυμάρι
  • Δάφνη
  • Σκόρδο
  • Διάφορα χρώματα πιπέρια άκοπα
  • Καυτερή πιπεριά, προαιρετικά
  • Μπαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα αυγά. Βράζουμε το κρασόξυδο με τα μισά μυρωδικά και πιπέρια. Το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα αυγά σε βάζο και τα ραντίζουμε με το μπαλσάμικο. Ρίχνουμε και το βρασμένο κρύο ξύδι. Αν ανεβαίνουν και δεν καλύπτονται, βάζουμε σαν σταυρό δύο καλαμάκια από σουβλάκι για να κρατηθούν κάτω απ την επιφάνεια του ξυδιού. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 48 ώρες. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε (όχι να βράσει) το λάδι με τα υπόλοιπα μυρωδικά και πιπέρια. Το αφήνουμε να ησυχάσει και να απορροφήσει τα αρώματα. ΄Όταν βγάλουμε τα αυγά απ το ψυγείο, τα στραγγίζουμε από το ξύδι εντελώς και τα περιχύνουμε με το αρωματισμένο λάδι. Τα αφήνουμε 2-3 μέρες και μετά ανοίγουμε για να φάμε. Διατηρούνται στο ψυγείο για μήνες.

Το μπαλσάμικο τους δίνει σκούρο χρώμα (εξωτικό όπως λέει και η Σταυρούλα) μπορείτε όμως να το παραλείψετε στη διαδικασία.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12608
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 26-05-2008 22:19
 
Καταπληκτικό, δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι μπορούν να γίνουν τα αυγά τουρσί. Δυστυχώς δεν πρέπει να τρώμε πολλά αυγά αλλά θα το δοκιμάσω κάποια φορά.
 
xanthibax
2. 27-05-2008 21:48
 
Και είναι και νοστιμότατα, μυρωδάτα και ευπαρουσίαστα, φοβερό μεζεδάκι!  
Σ' ευχαριστούμε, Νένα!
 
katerina
3. 28-05-2008 10:42
 
Είναι καταπληκτικά να τα κάνετε! 
Εγω κάνω και της Σταυρούλας αλλά και της Ελενης Χ. και γίντονται ανάρπαστα.
 
al1975
4. 28-05-2008 10:47
 
Να συμπληρώσω ότι μυρωδικά μπορείτε να βάζετε όποια σας αρέσουν. 
Αγγελική δώσε τη συνταγή της Ελένης Χ.Αυτή η κοπέλα είναι καταπληκτική κι ό,τι κάνει είναι πολύ καλό.Είχα την τύχη να τη γνωρίσω στην Κεφαλονιά.
 
Nena
5. 28-05-2008 13:25
 
Ποια είναι η αναλογία του εκάστοτε υλικού και των αυγών ?
 
ata
6. 29-05-2008 01:31
 
Τέλεια συνταγή. Μου αρέσουν τα αυγά πολύ. Με την πρώτη ευκαιρία θα τν κάνω  
Κάτια
 
GIANNAKOPOULOU

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/05/14 )