Υλικά:
- 1 χταπόδι μέτριο (1 - 1,5 kgr)
- 1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
- ελαιόλαδο (περίπου 1/2 ποτήρι)
Εκτέλεση: Πλένουμε και κόβουμε από την "κουκούλα" τα πλοκάμια του χταποδιού. Τα βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό χωρίς να τα κόψουμε κομμάτια. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο μέχρι να βγάλει τα και να ξανατραβήξει τα υγρά του. Οταν αρχίσει να στεγνώνει ρίχνουμε το 1/3 του κρασιού και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να τραβήξει το κρασί και συνεχίζουμε έτσι και με το υπόλοιπο. Οταν ρίξουμε και την τελευταία ποσότητα κρασιού και πριν το τραβήξει τελείως προσθέτουμε το λάδι. Αφήνουμε λίγο το χταπόδι να τηγανιστεί γυρνώντας το 1-2 φορές. Αφαιρούμε από το τηγάνι. Κόβουμε και ρίχνουμε από πάνω το ζουμάκι που έμεινε στο τηγάνι. Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 19084 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |