Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χταπόδι κρασάτο Νο.01 (στο τηγάνι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από vago   
Τετάρτη, 28/05/08
mas_012_400

Υλικά:

  • 1 χταπόδι μέτριο (1 - 1,5 kgr)
  • 1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
  • ελαιόλαδο (περίπου 1/2 ποτήρι)

Εκτέλεση:

mas_013_400

Πλένουμε και κόβουμε από την "κουκούλα" τα πλοκάμια του χταποδιού. Τα βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό χωρίς να τα κόψουμε κομμάτια. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο μέχρι να βγάλει τα και να ξανατραβήξει τα υγρά του. Οταν αρχίσει να στεγνώνει ρίχνουμε το 1/3 του κρασιού και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να τραβήξει το κρασί και συνεχίζουμε έτσι και με το υπόλοιπο. Οταν ρίξουμε και την τελευταία ποσότητα κρασιού και πριν το τραβήξει τελείως προσθέτουμε το λάδι. Αφήνουμε λίγο το χταπόδι να τηγανιστεί γυρνώντας το 1-2 φορές. Αφαιρούμε από το τηγάνι. Κόβουμε και ρίχνουμε από πάνω το ζουμάκι που έμεινε στο τηγάνι.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 19084
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 28-05-2008 21:15
 
Πολύ ωραία η συνταγή σου, εύκολη κι επειδή το φτιάχνω συχνά κι εγώ είναι ένας εκπληκτικός μεζές που αρέσει σε όλους. 
Πολύ ωραίες φωτογραφίες.
 
xanthibax
2. 29-05-2008 11:24
 
Πολύ ωραία συνταγή. Εύκολη. Επίσης συγχαρητήρια για την παρουσίαση.
 
Pan
3. 29-05-2008 13:02
 
Βρε Βάγγο έλεος!!! Δε μας λυπάσαι μεσημεριάτικα να βλέπουμε τέτοια εδέσματα? 
Ντουπ!!! (μην ανησυχείς το σαγόνι μου ήτανε). :upset :upset :upset
 
Mary
4. 29-05-2008 13:50
 
Θέλω να μαθό πώς γίνεται τα λαχματζου
 
mp1959

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )