Μια συνταγή που μ' αρέσει πολύ. Την φτιάχνει η μητέρα μου. Μοσχάρι λεμονάτο, όπως το λέω εγώ.... Σας την γράφω.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
- 500 γραμμ. μανιτάρια σαμπινιόν
- 4 φιλέτα αντσούγιας στο λάδι
- μία σκελίδα σκόρδο
- μαϊντανό
- 1 κύβο λαχανικών
- 120 ml λευκό κρασί
- 4 κουταλιές βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι
Προετοιμασία
- Κόψτε το κρέας σε όμοιους κύβους.
- Πλύντε τα μανιτάρια, σκουπίστε τα με απορροφητικό χαρτί και κόψτε τα μεγαλύτερα στη μέση.
- Ψιλοκόψτε τις αντσούγιες με το σκόρδο και 2-3 κλωναράκια μαϊντανό.
- Βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το βούτυρο, 2 κουταλιές λάδι, το μείγμα αντσούγιας, τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
- Πάρτε τα μανιτάρια με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα στην άκρη.
- Βάλτε στην κατσαρόλα το κρέας και ροδίστε το σε δυνατή φωτιά.
- Όταν ροδίσει, ρίξτε τα μανιτάρια που βάλατε στην άκρη και ανακατέψτε.
- Έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, ρίξτε το κρασί και όταν εξατμιστεί, σκεπάστε το κρέας με ζεστό νερό.
- Ρίξτε τον κύβο τρίβοντάς τον με τα δάχτυλά σας, ανακατέψτε και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα ρίχνοντας, όταν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό και ανακατεύοντας κάθε τόσο.
- Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε.
Συνοδεύεται άριστα με ρύζι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14321 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |