Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μοσχάρι με μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Pan   
Παρασκευή, 30/05/08

Μια συνταγή που μ' αρέσει πολύ. Την φτιάχνει η μητέρα μου. Μοσχάρι λεμονάτο, όπως το λέω εγώ.... Σας την γράφω.

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
  • 500 γραμμ. μανιτάρια σαμπινιόν
  • 4 φιλέτα αντσούγιας στο λάδι
  • μία σκελίδα σκόρδο
  • μαϊντανό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι
Προετοιμασία
  • Κόψτε το κρέας σε όμοιους κύβους.
  • Πλύντε τα μανιτάρια, σκουπίστε τα με απορροφητικό χαρτί και κόψτε τα μεγαλύτερα στη μέση.
  • Ψιλοκόψτε τις αντσούγιες με το σκόρδο και 2-3 κλωναράκια μαϊντανό.
  • Βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το βούτυρο, 2 κουταλιές λάδι, το μείγμα αντσούγιας, τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
  • Πάρτε τα μανιτάρια με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα στην άκρη.
  • Βάλτε στην κατσαρόλα το κρέας και ροδίστε το σε δυνατή φωτιά.
  • Όταν ροδίσει, ρίξτε τα μανιτάρια που βάλατε στην άκρη και ανακατέψτε.
  • Έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, ρίξτε το κρασί και όταν εξατμιστεί, σκεπάστε το κρέας με ζεστό νερό.
  • Ρίξτε τον κύβο τρίβοντάς τον με τα δάχτυλά σας, ανακατέψτε και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα ρίχνοντας, όταν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό και ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  • Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε.

Συνοδεύεται άριστα με ρύζι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14321
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 30-05-2008 14:06
 
πολυ ωραια συνταγη παν το μοσχαρι γινεται πολυ ωραιο με μανιταρια και οπως ακουσα να λεει καποιος διαιτολογος ειναι μαζι με τις αγγιναρες η νουμερο 1 αντικαρνικη τροφη :) :)
 
sgrav
2. 30-05-2008 14:15
 
Πολύ ωραία η συνταγή σου Pan μόνο η αντσούγια με χάλασε λίγο γιατί δεν την πολυσυμπαθώ αν την αφαιρέσω θα χαλάσει λες το αποτέλεσμα?
 
xrysa
3. 30-05-2008 14:55
 
Μην την αφαιρέσεις Χρύσα ακουσε με! 
Δεν καταλαβαίνεις ψαρίλα αλλα δίνει τέλεια γεύση στο φαγητό. 
Εγώ κανω γεμιστά μοσχαρισια σνίτσελ και στην γέμιση βάζω ατζούγιες και είναι τελειο. 
Μπράβο Pan για την συνταγή.
 
al1975
4. 30-05-2008 15:30
 
Την έχω φτιάξει και χωρίς αντζούγιες κάποιες φορές που δεν είχε σπίτι... Εμένα μ' άρεσε και έτσι πολύ. Δοκιμάζεις και κρατάς τι σου ταιριάζει στην δική σου γεύση, xrysa. ;)
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/05/12 )