Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρεβίθια στη γάστρα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από THEOHARIS   
Παρασκευή, 30/05/08
Υλικά
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σόδα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 1 λεμονι
  • 3 κουταλάκια αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι και νερό για το σφράγισμα της γάστρας
Εκτέλεση
Βάζουμε σε δοχείο τα ρεβίθια τα καλύπτουμε με χλιαρό νερό και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.
Τα στραγγίζουμε και τα πασπαλίζουμε με σόδα για 1/2 ώρα.
Μετά τα πλένουμε 3-4 φορές και τα βάζουμε σε γάστρα με καπάκι.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ,περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, και τα καλύπτουμε με νερό να σκεπαστούν ( το νερό να είναι δύο δάχτυλα πάνω από τα ρεβίθια).
Φτιάχνουμε ένα ζυμαρι με αλεύρι και νερό, και σφραγίζουμε με το ζυμάρι το καπάκι με το χείλος του της γάστρας, ώστε να μη φεύγει ο ατμός. Τα ψήνουμε στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (180°C) για 6 ώρες ή στους 250°C για 2 ½ ώρες
Μπορούμε να προσθεσουμε λίγο σκόρδο, ντομάτες τριμμένες ή ένα ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 22304
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 02-06-2008 11:56
 
Αχ, βρε Θεοχάρη! Τα Ρεβύθια είναι τα αγαπημένα μου. Το Σάββατο έτρωγα χλωρά, όπως τα έκοψα από το χωράφι... :)  
 
Συνήθως τα τρώω με το ρύζι... 
 
Ευχαριστούμε για την δημοσίευση της συνταγής!
 
Pan
2. 05-12-2008 09:12
 
Θέλοντας να δω μια συνταγή για ρεβίθια διάβασα τη δική σου Χάρη και μου έφερες μνήμες πολύ παλιές όταν η γιαγιά μου και η μητέρα μου σφράγιζαν σχεδόν όλες τις κατσαρόλες με το αλεύρι ιδιαίτερα αυτές που έβαζαν να βράσουν στη φωτιά με ξύλα.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 20/09/12 )