Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μαρμελάδα κεράσι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Παρασκευή, 30/05/08
img_5843_400

Τα κεράσια είναι στην εποχή τους ωραία τραγανά τι λέτε για μια ωραία μαρμελάδα!

Εγώ αύριο στη λαϊκή θα πάρω όσα πιο πολλά μπορώ από τη φίλη μου τη Σοφία από την Τρίπολη .

Υλικά

  • 1 κιλό κεράσια κόκκινα όχι πετροκέρασα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε το κουκούτσι τους με μια φουρκέτα ή με το ειδικό εργαλείο.(Μη στεναχωριέστε αν σας καταστέφονται γιατί έτσι κι αλλιώς θα τα κόψουμε κομματάκια).
  • Κόβουμε τα καθαρισμένα κεράσια σε κομμάτια η τα περνάμε ελαφρώς στο μπλέντερ.
  • Τοποθετούμε τα κεράσια σε κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε. Ξαφρίζουμε στην αρχή και ανακατεύουμε προσέχοντας μη μας κολλήσει (Όπου υπάρχει ζάχαρη κολλάει εύκολα. )
  • Βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει, λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα κλείνοντας αμέσως.

Καλή σας επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 19356
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 10-06-2008 11:55
 
Πολύ ωραία συνταγή, θα την επιχειρήσω μέσα στο σαββατοκύριακο, αν βρω ωραία κερασάκια. Θα σου πω τα αποτελέσματα, xanthibax!
 
katerina
2. 23-06-2010 21:19
 
ΘΑ ΤΕΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΜΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ. :)
 
koinakis

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/09/10 )