Υλικά
- 1 κιλό κατσίκι ή αρνάκι
- 80 γραμ. βούτυρο, πρόβειο φρέσκο, (ή λάδι)
- 1 λεμόνι
- 1 μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- 750 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Λίγο πιπέρι
Οδηγίες
Πλένουμε το κρέας, το αλατίζουμε, και το αλείφουμε με το λεμόνι και το βούτυρο (ή το λάδι).Το τοποθετούμε σε ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να ψήνεται.Αφού ψηθεί περίπου 1.5 ώρα το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και το γιαούρτι και περιχύνουμε το μείγμα στο κρέας και το ξαναβάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να πήξει. Μυστικά Άμα θέλουμε, μισή ώρα πριν ψηθεί το κρέας, την πρώτη φορά που το βάλαμε στο φούρνο, μπορούμε να προσθέσουμε 4 ντομάτες ψιλοκομμένες όπου μετά τις αναμειγνύουμε με το μείγμα του γιαουρτιού σιγά-σιγά για τι είναι καυτές από το φούρνο για να μην «κόψει» το γιαούρτι. Αλλά για μένα καλύτερα χωρίς ντομάτες. Άντε καλοφάγωτο, με καλή παρέα καλό κρασί και παίξτε και κιαμιά μπαλωθιά. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 9037 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |