Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Τοπικές συνταγές arrow Κρέας Τσιγαριαστό (Σφακιανό γιαχνί)
Κρέας Τσιγαριαστό (Σφακιανό γιαχνί) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Sfakianos   
Κυριακή, 01/06/08

Υλικά

  • 1,5 αρνί ή κατσίκι,
  • 1/2 με 3/4 του νεροπότηρου λάδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένααλάτι
  • πιπέρι
  • το χυμό από 1,5 λεμόνι
Διαδικασία
  • Πλένουμε καλά το κέρας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το στραγγίζουμε καλά
  • Βάζουμε το λάδι στο τσικάλι, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το κρέας στο τσικάλι. Πριν κάψει βάζουμε το κρέας, και το κρεμμύδι. και ανακατεύομε το κρέας συχνά σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρις ότου ασπρίσει.
  • Κατόπιν προσθέτουμε το λεμόνι, κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να τσιγαρίζεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει χωρίς να το ανακατέψουμε καθόλου.

Λίγα μυστικά ακόμα

  • Δεν βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό.
  • Δέν βάζουμε ρίγανη, σκληραίνει το αρνί, αν θέλετε βάλτε μετά

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8053
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 20-09-2010 13:30
 
Λέω να το φτιάξω αύριο που έχω τραπέζι. Με τι να το συνοδεύσω;
 
yami
2. 28-09-2010 02:56
 
Συγνώμη που καθυστέρησα να σου απαντήσω . Εγώ το συνοδεύω με πατάτες στο φούρνο λεμονάτες με ρίγανη. :roll
 
Sfakianos

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 01/06/08 )