Κρέας Τσιγαριαστό (Σφακιανό γιαχνί) |
|
Έχει υποβληθεί από Sfakianos
|
Κυριακή, 01/06/08 |
Υλικά
- 1,5 αρνί ή κατσίκι,
- 1/2 με 3/4 του νεροπότηρου λάδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένααλάτι
- πιπέρι
- το χυμό από 1,5 λεμόνι
Διαδικασία
- Πλένουμε καλά το κέρας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το στραγγίζουμε καλά
- Βάζουμε το λάδι στο τσικάλι, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το κρέας στο τσικάλι. Πριν κάψει βάζουμε το κρέας, και το κρεμμύδι. και ανακατεύομε το κρέας συχνά σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρις ότου ασπρίσει.
- Κατόπιν προσθέτουμε το λεμόνι, κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να τσιγαρίζεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει χωρίς να το ανακατέψουμε καθόλου.
Λίγα μυστικά ακόμα
- Δεν βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό.
- Δέν βάζουμε ρίγανη, σκληραίνει το αρνί, αν θέλετε βάλτε μετά
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8053 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 01/06/08 )
|