Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινές μπριζόλες ή Αρνί μπούτι «ΕΛΒΑΣΑΝ» στο φούρνο με γιαούρτι
Χοιρινές μπριζόλες ή Αρνί μπούτι «ΕΛΒΑΣΑΝ» στο φούρνο με γιαούρτι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Sfakianos   
Κυριακή, 01/06/08

Υλικά

  • 6 μπριζόλες, χοιρινές, λαιμό
  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι, (όχι light κλπ)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια το χυμό
  • 1 κύβο κότα, ΚΝΟΡ
  • 1 ποτήρι νερό
  • 3 αυγά
  • 6 κουταλιές πρόβειο βούτυρο
  • 1 ποτήρι κρασί άσπρο, ξηρό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζουμί από το φαγητό
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι, χονδρό πιπέρι, ρίγανη
Διαδικασία

Περιχύνουμε τις μπριζόλες με το λεμόνι, αλατο-πιπερόνουμε και ριγανίζουμε το κρέας. Βάζουμε πάνω σε κάθε μπριζόλα από μια κουταλιά πρόβειο βούτυρο και το βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε το λάδι γύρω-γύρω, το χοντρό πιπέρι, το σκόρδο και το νερό που σ’αυτό έχουμε διαλύσει τον κύβο Κνορ και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 C, για 45-50 λεπτά, περίπου, ή μέχρι να είναι έτοιμο.

Χτυπάμε τα αυγά με τις 3 κουταλιές λάδι και το αλεύρι. Παίρνομαι από το φαΐ ένα ποτήρι ζουμί και αφού κρυώσει το διαλύουμε στο γιαούρτι. Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα των αυγών με το λάδι και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα σώμα.Περιχύνουμε το κρέας και το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να πήξει και να πάρει ένα σκούρο πορτοκαλί χρώμα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 12212
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 01-06-2008 15:24
 
Πω πω με κόλασες μεσημεριάτικα με τούτο το φαγητό. Φανάζομαι γεύση! μιαμ μιαμ 
Μπράβο Σφακιανέ για την ωραία συνταγή.
 
sgr
2. 01-06-2008 15:49
 
Μα τι να πω τώρα? Άλλο κι αυτό. Έχεις βαλθεί Σφακιανέ να μας πεθάνεις με τις συνταγές σου. Ζαλάδα μου ήρθε!!! :upset :upset :upset
 
Mary
3. 01-06-2008 16:10
 
Σφακιανέ με τις ωραίες σου συνταγές βάλθηκες να μας παχύνεις. 
Όμως εγώ θα σε παρακαλούσα να στείλεις και καμμιά κινέζικη αφού βρίσκεσαι στην Κίνα
 
xanthibax
4. 01-06-2008 16:41
 
Πολύ καλή Σφακιανέ!!!  
Αμα στείλει και τα κινέζικα αριστουργήματα του, πάει κορίτσια η δίαιτα! τέλος! :cry
 
Stefi
5. 02-06-2008 07:10
 
:) :) :) xanthibax , έρχονται και τα Κινέζικα και δη απο "πρώτο χέρι" 8) , όχι σαν αυτα στην Αθήνα που είναι για τους τουρίστες, :) :) :)
 
Sfakianos
6. 02-06-2008 14:37
 
Σφακιανέ,σύντομα θα φτιαχτεί η συνταγή σου,αλλά με αρνάκι να την ευχαριστηθούμε την αμαρτία... :zzz :zzz
 
YANNA
7. 04-06-2008 12:28
 
Επρόβαλε ο Σφακιανός μια μέρα στο Greek Masa, 
κι απ' τις "τρελές" του συνταγές δεν παίρνουμε ανάσα! 
 
(Αφιερωμένο σφακιανέ για τα "δώρα" που μας κάνεις...) :zzz
 
irini
8. 04-06-2008 13:54
 
Ευχαριστώ σε ρινιώ, καρά καρή η μαντινάδα σου, αρά τσε κάνα ψηφαράτσι ποτε-ποτε :) :) :)  
 
Με ταχυδρόμο την καρδιά,τη σκέψη αεροπλάνο 
Στέλνω ευχές, χρόνια πολλά, 
σε φίλους που δε φτάνω  
:zzz
 
Sfakianos

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )