Υλικά
- 6 μπριζόλες, χοιρινές, λαιμό
- 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι, (όχι light κλπ)
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια το χυμό
- 1 κύβο κότα, ΚΝΟΡ
- 1 ποτήρι νερό
- 3 αυγά
- 6 κουταλιές πρόβειο βούτυρο
- 1 ποτήρι κρασί άσπρο, ξηρό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ζουμί από το φαγητό
- 3 κ.σ. αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι, χονδρό πιπέρι, ρίγανη
Διαδικασία
Περιχύνουμε τις μπριζόλες με το λεμόνι, αλατο-πιπερόνουμε και ριγανίζουμε το κρέας. Βάζουμε πάνω σε κάθε μπριζόλα από μια κουταλιά πρόβειο βούτυρο και το βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε το λάδι γύρω-γύρω, το χοντρό πιπέρι, το σκόρδο και το νερό που σ’αυτό έχουμε διαλύσει τον κύβο Κνορ και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 C, για 45-50 λεπτά, περίπου, ή μέχρι να είναι έτοιμο. Χτυπάμε τα αυγά με τις 3 κουταλιές λάδι και το αλεύρι. Παίρνομαι από το φαΐ ένα ποτήρι ζουμί και αφού κρυώσει το διαλύουμε στο γιαούρτι. Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα των αυγών με το λάδι και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα σώμα.Περιχύνουμε το κρέας και το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να πήξει και να πάρει ένα σκούρο πορτοκαλί χρώμα Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 12212 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |