Υλικά (για 10 Σφακιανόπιτες)
- ½ αλεύρι
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι αράτσι, (αλάτι)
- 3 κουταλιές τσικουδιά,
- 1 ποτήρι νερό, (ή ½ ποτήρι νερό και ½ γάλα)
- 10 κουταλιές μυζήθρα μαλακιά Χανιώτικη γαλομυζήθρα καλά στραγγισμένη
Διαδικασία
- Ζυμώνουμε το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι, τη τσικουδιά και το νερό και κάνουμε μιά ζύμη μαλακή.Τη χωρίζουμε σε 10 κομμάτια, (όσες και οι πίτες ου θα κάνουμε) και ανοίγουμε φύλλα διαμέτρου 6-7 εκατοστών.
- Πλάθουμε τη μυζήθρα σε 10 μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου αυγού.Τοποθετούμε τη μυζήθρα, (τα μπαλάκια που κάναμε), στο κέντρο του φύλλου.Τραβάμε γύρω-γύρω για να σκεπαστεί η μυζήθρα.Έτσι θα σχηματιστούν 10 μικρές μπάλες.Τις πιέζουμε ανοίγοντάς τις με τον πλάστη για να πάρουν το σχήμα μεγέθους ενός μικρού πιάτου, (15 εκ.).
- Τις ψήνουμε στο τηγάνι με λάδι, γυρίζοντάς τις συχνά για να μήν καούν.
Τις σερβίρουμε περιχυμένες με μέλι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ξυνομυζήθρα ή γλυκιά μυζήθρα αλλά πρέπει να είναι καλά στραγγισμένη, διαφορετικά το φύλλο τρυπά.Άντε και καλή όρεξη, πιέτε και καμιά τσικουδέ Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 6099 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |