Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Χοιρινό με μήλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 01/06/08
img_5845_400

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό από μπούτι
  • 2-3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτα ή μια συσκευασία ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 3 – 4 ξυνόμηλα
  • Αλάτι πιπέρι
  • Λάδι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια . Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι και προσθέτουμε το κρέας . Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα κι αφήνουμε να τσιγαριστεί ελαφρά σε σιγανή φωτιά.
  • Σε πυρέξ η σε γιουβέτσι που σκεπάζει μεταφέρουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα . Στο τηγάνι προσθέτουμε τα πράσα και τα μανιτάρια και αφήνουμε να μαραθούν λίγο.
  • Τα αδειάζουμε πάνω από το κρέας και περιχύνουμε με το πελτέ της ντομάτας που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό ή τα ντοματάκια
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο
  • Κόβουμε τα μήλα σε χοντρές ροδέλες και καλύπτουμε το κρέας .
  • Ψήνουμε το φαγητό μας στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρες ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας.(Σκεπάστε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο όσο θα ψήνεται και βγάλτε το τα τελευταία 10 λεπτά).
img_5842_400

Συνοδεύεται με πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 10258
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 02-06-2008 11:39
 
Πολύ νόστιμη συνταγή, όπως καταλαβαίνω από τα συστατικά της. Ευχαριστούμε, xanthibax :) :zzz
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/06/08 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός