Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Κρεατικά arrow Ψητό αρνάκι με δυόσμο, δενδρολίβανο και σκόρδο
Ψητό αρνάκι με δυόσμο, δενδρολίβανο και σκόρδο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 28/05/07
Υλικά:
6 σκελ. Σκόρδο
4 κουτ. Δεντρολίβανο
2 κλωνιά Δεντρολίβανο
2 κουτ. Ελαιόλαδο
6 κουτ. φυλλαράκια Δυόσμος
10 κλωναράκια, ολόκληρα για γαρνίρισμα Δυόσμος
1 (2 κιλά) Αρνίσιο μπούτι

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζετε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο σε μπλέντερ και τα χτυπάτε να γίνουν σφιχτή πάστα.
Προσθέτετε τα φυλλαράκια του δυόσμου, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε για 1 λεπτό.
Ξεπλένετε και στεγνώνετε καλά το κρέας. Το βάζετε σε καθαρή επιφάνεια και με μαχαίρι κάνετε 6-7 χαρακιές.
Τρίβετε την πάστα με τα μυρωδικά στα ανοίγματα του κρέατος και το βάζετε σε ταψάκι.
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε στον φούρνο.
Ψήνετε για 2 1/2 - 3 ώρες. Βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να "σταθεί" για 10 λεπτά.
Τακτοποιείτε τα κλωναράκια του δυόσμου στην πιατέλα, βάζετε επάνω το μπουτάκι και το γαρνίρετε με τα κλωναράκια δενδρολίβανο.
Σερβίρετε με πατατούλες ψητές.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )