Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αγκινάρες με Κουκιά Φρέσκα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Sfakianos   
Δευτέρα, 02/06/08
Υλικά
  • 1 κιλ αγκινάρες
  • 1 κιλ φρέσκα κουκιά
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα σκόρδα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές ξύδι
Διαδικασία
  • Καθαρίζομε τις αγκινάρες και τις τρίβομε με λεμόνι. Ξεφλουδίζομε τα κουκιά. Αν είναι τρυφερά, αφαιρούμε τις ίνες και τις δύο άκρες.Ζεσταίνομε το λάδι σε ένα τσικάλι και προσθέτομε τα κουκιά.
  • Ρίχνομε τα σκόρδα και τα μάραθα και σιγοβράζομε για ένα τέταρτο.Προσθέτομε τις αγκινάρες και λίγο αλάτι και συνεχίζομε το βράσιμο προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειάζεται.
  • Διαλύομε το αλεύρι στο ξύδι, προσθέτομε και λίγο ζουμί από το τσικάλι και όλο μαζί το αδειάζομε μέσα.Κουνάμε το τσικάλι να πάει παντού, βράζομε για 5-10 λεπτά ακόμα και το φαγητό είναι έτοιμο

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7321
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 02-06-2008 22:53
 
Πω,πω, τι λαχταριστά που είναι! Έχω να τα φάω από 6 ετών δηλαδή 34 χρόνια γιατί έπαθα κιάμμωση από τα κουκιά, (έχω έλλειψη ενζύμου G6PD) και με πήγανε σηκωτή στο Παίδων. Είναι καταπληκτικά αλλά προσοχή σε όσουν πιθανόν να έχουν πρόβλημα και δεν το ξέρουν. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα τότε...ΒΟΥΡΡΡΡΡΡΡΡ
 
yiouli

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/05/11 )