Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μύδια Σουβλάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Stefi   
Δευτέρα, 02/06/08
Υλικά
  • 1 κιλό μύδια φρέσκα καθαρισμένα
  • αλεύρι για χυλό
  • λίγο αλάτι για το χυλό
  • κοκκινοπίπερο
  • κρεμμύδια ξερά σε φέτες (προαιρετικώς)
  • ξυλάκια για σουβλάκια
  • λάδι ελαφρύ

Οδηγίες

  • Κάνουμε το χυλό με νερό, αλεύρι και αλάτι, προσέχοντας να μην είναι πολύ αραιός ώστε να κάθεται πάνω στα μύδια.
  • Περνάμε τα μύδια στη σειρά στο καλαμάκι (5-6 στο καθένα ή περισσότερα αν θέλουμε), τα βουτάμε στο χυλό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (φριτέζα).
  • Σερβίρονται ζεστά με κοκκινοπίπερο καυτερό, κρεμμύδι και σκορδαλιά!!!
Αν και δεν αναφέρεται , όταν την έκανα άχνισα για πολύ λίγο τα μύδια σε βαθιά κατσαρόλα, ίσα να ανοίξουν ελαφρά, για να παραμείνουν μεγάλα και μαλακά. Υπέροχος μεζές για ουζάκι η τσίπουρο!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 3093
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 02-06-2008 21:46
 
Καλά με πέθανες...αν και δεν πολυτρώω τα ψαρικά στα θαλασσινά έχω αδυναμία.. κι αυτή η συνταγή είναι λαχταριστή. Θα δοκιμαστεί σίγουρα. Ευχαριστούμε :)
 
rena
2. 02-06-2008 22:38
 
μια απορια εχω μόνο τα μύδια πως τα πέρασες απο το καλαμάκι βρε κουκλα δεν έλιωναν 
:? :? :? :upset :upset :upset
 
azouza17
3. 02-06-2008 22:49
 
Οχι καλή μου δεν λιώνουν.Αν θες τα περνάς και ωμά. Αλλά εγώ τα αχνίζω για πολύ λίγο ώμος! Δοκίμασε την είναι πολίτικη συνταγή!!
 
Stefi
4. 02-06-2008 23:18
 
Επειδή τα μύδια μ αρέσουν πολύ με την πρώτη ευκαιρία που θα βρώ καλά θα το φτιάξω 
Ευχαριστούμε stefi :zzz
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/06/08 )