Έχει υποβληθεί από Stefi
|
Δευτέρα, 02/06/08 |
Υλικά
- 1 κιλό μύδια φρέσκα καθαρισμένα
- αλεύρι για χυλό
- λίγο αλάτι για το χυλό
- κοκκινοπίπερο
- κρεμμύδια ξερά σε φέτες (προαιρετικώς)
- ξυλάκια για σουβλάκια
- λάδι ελαφρύ
Οδηγίες - Κάνουμε το χυλό με νερό, αλεύρι και αλάτι, προσέχοντας να μην είναι πολύ αραιός ώστε να κάθεται πάνω στα μύδια.
- Περνάμε τα μύδια στη σειρά στο καλαμάκι (5-6 στο καθένα ή περισσότερα αν θέλουμε), τα βουτάμε στο χυλό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (φριτέζα).
- Σερβίρονται ζεστά με κοκκινοπίπερο καυτερό, κρεμμύδι και σκορδαλιά!!!
Αν και δεν αναφέρεται , όταν την έκανα άχνισα για πολύ λίγο τα μύδια σε βαθιά κατσαρόλα, ίσα να ανοίξουν ελαφρά, για να παραμείνουν μεγάλα και μαλακά. Υπέροχος μεζές για ουζάκι η τσίπουρο! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 4049 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/06/08 )
|