Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σφουγκάτο (ομελέτα με πατάτες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από ELENIKT   
Δευτέρα, 02/06/08

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 1/2 Κιλό πατάτες
  • 8 αυγά
  • 8 κ.σ. γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζω και κόβω τις πατάτες λίγο χοντρές. Σε ένα βαθύ τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ της Fissler) τηγανίζω τις πατάτες σκεπασμένες. Ρίχνω στο multi τα αυγά το αλάτι, πιπέρι και το γάλα και τα χτυπάω καλά. Βγάζω τις πατάτες από το τηγάνι, πετάω το περιττό λάδι και αφήνω ελάχιστο. Τις ξαναβάζω στο τηγάνι και τις περιχύνω με το μίγμα των αυγών. Χαμηλώνω τη φωτιά την σκεπάζω με το καπάκι και την αφήνω να ψηθεί με τους ατμούς.

ΣΗΜ: Δεν την γυρίζω για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά γιατί μου αρέσει το αυγό να μην είναι καλά ψημένο. Έτσι γίνεται πολύ αφράτη

Αντί για πατάτες μπορείτε να κόψετε σε ροδέλες κολοκύθια και να φτιάξετε το σφουγκάτο ή και τα δυο μαζί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6966
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 03/06/08 )