Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ψωμί ζυμωτό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από ELENIKT   
Δευτέρα, 02/06/08

Τα υλικά της συνταγής είναι για 2 καρβέλια μεγάλα ψωμί.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό αλεύρι λευκό
  • 1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο ή κρίθινο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 25 γρ. μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε δυο φλιτζάνια χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά και το μείγμα το βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε στη μαγιά το μισό λευκό αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός πηχτός. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να "ανέβει" να διπλασιαστεί σε όγκο & να σχηματιστούν φουσκάλες.

Όταν η ζύμη φουσκώσει ρίχνουμε δυο φλιτζάνια χλιαρό νερό και το αραιώνουμε, προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και σιγά σιγά τα υπόλοιπα αλεύρια αναμειγμένα μέχρι να γίνει μια ομοιογενή ζύμη.

Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε πάλι να ανέβει σε ζεστό περιβάλλον για 40-50 λεπτά. Πλάθεται σε ότι σχήμα θέλετε τα ψωμιά και τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον για 25 λεπτά και τα ψήνουμε σε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 18475
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 03-06-2008 13:00
 
Φαίνεται εύκολο. Να επιχειρήσω λες να φτιάξω ζυμωτό ψωμί κι εγώ ? 
μμμμμμ μου έβαλες ιδέα τώρα.
 
sgr
2. 03-06-2008 16:13
 
sgr είναι όντως εύκολο. Θα υπολογίσεις μόνο πως χρειάζεσαι χρόνο γιατί κάθε φορά πρέπει να το αφήνεις να ανεβαίνει.Ακόμα κι όταν θα έχεις δώσει το σχήμα που θες, θέλει να σταθεί τουλάχιστον 30 λεπτά να ξανανέβει το ζυμάρι. 
Επίσης θυμίσου πως ενώ στα γλυκά το αλεύρι μόλις που το ανακατεύουμε, στα ψωμιά θέλει πολύ καλό ζύμωμα.Το μισάωρο το θέλει.
 
Nena
3. 03-06-2008 16:19
 
Κορίτσια πιστέψτε με αξίζει την πρώτη φορά που το έφτιαξα με τη βοήθεια μιας φίλης μου ένοιωσα πολύ περήφανη :roll
 
ELENIKT
4. 03-06-2008 20:00
 
Συγνώμη μισή ώρα ζύμωμα ?
 
sgr
5. 03-06-2008 20:58
 
Ναι αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει. Θα έχεις δικό σου ψωμί :zzz
 
ELENIKT

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/12/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός