Τα υλικά της συνταγής είναι για 2 καρβέλια μεγάλα ψωμί. ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό αλεύρι λευκό
- 1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο ή κρίθινο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 25 γρ. μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε δυο φλιτζάνια χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά και το μείγμα το βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε στη μαγιά το μισό λευκό αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός πηχτός. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να "ανέβει" να διπλασιαστεί σε όγκο & να σχηματιστούν φουσκάλες. Όταν η ζύμη φουσκώσει ρίχνουμε δυο φλιτζάνια χλιαρό νερό και το αραιώνουμε, προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και σιγά σιγά τα υπόλοιπα αλεύρια αναμειγμένα μέχρι να γίνει μια ομοιογενή ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε πάλι να ανέβει σε ζεστό περιβάλλον για 40-50 λεπτά. Πλάθεται σε ότι σχήμα θέλετε τα ψωμιά και τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον για 25 λεπτά και τα ψήνουμε σε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 20285 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |