Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γεμιστά με ρύζι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Δευτέρα, 02/06/08
Υλικά (Για ένα μεγάλο ταψί:)
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
  • 10 τομάτες, μέτριες
  • 2-3 πιπεριές πράσινες
  • 1 μικρό κολοκύρι
  • 400-500 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • αρκετό μαϊντανό
  • λίγο δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι
  • λίγο βασιλικό φρέσκο κατά προτίμηση
  • λίγο θυμάρι ξερό
Διαδικασία
Φάση Α:
  • Πλένουμε τα λαχανικά και αρχίζουμε να αδειάζουμε το περιεχόμενό τους.
  • Όταν αδειάζουμε ένα λαχανικό ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι.
  • Από την αρχή τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα ταψί για να δούμε αν μας τα χωράει και με ποιά διάταξη.
Φάση Β:
  • Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τη σάρκα από τις τομάτες τριμμένη στον τρίφτη ή στο multi.
  • Επίσης ρίχνουμε το κολοκυθάκι τριμμένο, τη σάρκα της μελιτζάνας, όση θέλουμε, (εγώ βάζω τη σάρκα από μια μελιτζάνα), και λίγη τριμμένη πιπεριά.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, προσθέτουμε μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, λάδι, θυμάρι και βασιλικό.
Φάση Γ:
  • Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε ανάποδα δηλαδή η κομμένη πλευρά να είναι από κάτω. Προσθέτουμε λίγο νερό γιατί θα βγάλουν αργότερα τα γεμιστά αρκετό. Ρίχνουμε λάδι από πάνω και λίγο pummaro.
  • Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για μιάμιση ώρα τουλάχιστον μέχρι να μελώσει το φαγητό και να μην έχει νερά. Αν τυχόν βγουν πολλά νερά τότε με μια μικρή κουτάλα βγάζουμε λίγα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 34068
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 03-07-2009 11:02
 
Και το ρύζι καρολίνα τι το κάνουμε??? 
Και γιατί τα βάζουμε ανάποδα τα λαχανικά? θα φίγουν όλα τους τα ζουμια και η κάθε ντομάτα και το κάθε λαχανικό δεν θα είναι νοστιμο.  
Μα κάτι δεν καταλαβαίνω στην συνταγή!?? ή χαζεψα εντελώς!!!!!
 
susudi
2. 14-07-2009 09:01
 
Το ρύζι καρολίνα το βάζουμε μαζί με την ψίχα των λαχανικών και το ανακατεύουμε για να γεμίσουμε τα γεμιστά μας. Όσον αφορά τα ανάποδα λαχανικά πολλοί τα βάζουν ανάποδα γιατί θέλουν την γέμιση υγρή και μαλακή. Τα ανάποδα λαχανικά σχηματίζουν ένα καπάκι που εγκλωβίζει την υγρασία απο τον πάτο του ταψιού και ψήνει το ρύζι πιο πολύ και πιο σύντομα ;)
 
mariazouganeli
3. 02-11-2009 14:47
 
Είμαστε σίγουροι οτι μπορούν να κάτσουν ανάποδα χωρίς να φύγει όλη η γέμιση μεσα στο ταψί?
 
stellina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/01/10 )