Κινέζικο Fried Rice – (Βασική συνταγή) |
|
Έχει υποβληθεί από Sfakianos
|
Τρίτη, 03/06/08 |
Υλικά
- 1 - 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι αλάτι πιπέρι, ανάλογα με το πώς σας αρέσει
- 4 κουταλιές σογέλαιο, ή όσο χρειάζεται
- 4 φλιτζάνια κρύο βρασμένο ρύζι
- 2-3 κουταλιές light soy sauce, ή oyster sauce, αναλόγως με τη γεύση που θέλετε
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το wok ή ένα βαθύ τηγάνι και προσθέστε 2 κουταλιές λάδι. Όταν το λάδι κάψει προσθέστε τα αυγά, ανακατεύετε μέχρι να γίνουν σαν ελαφρώς σπασμένη ομελέτα, (scrambled), αλλά να μην στεγνώσουνε.αφαιρέστε τα αυγά και καθαρίστε το wok ή το τηγάνι. Προσθέστε 2 κουταλιές λάδι και το ρύζι κα ανακατεύεται σοτάροντας το ρύζι για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα ή μακριά στόπ στίκς (για μαγείρεμα), μέχρι να ξεχωρίσει. Προσθέστε την soy sauce, ή oyster sauce.
Όταν το ρύζι ζεσταθεί καλά προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά, προσθέστε και τα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε.Σερβίρεται ζεστό, καλή όρεξη, (χάο γουέϊ κού). Μπορείτε να προσθέσετε και πράσινη πιπεριά, αρακα, και καλαμπόκι, ή αυτοσχεδιάστε και λίγο όσον αφορά στα λαχανικά Σε συνέχειες, αν ενδιαφέρει την παρέα, θα σας δώσω και άλλες παραλλαγές όπως το Σιγκαπουριάνικο Fried Rice, ή με ζαμπόν και μπέϊκον, με γαρίδες, με κοτόπουλο κλπ. Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 14033 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/04/10 )
|