Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Κινέζικο Fried Rice – (Βασική συνταγή)
Κινέζικο Fried Rice – (Βασική συνταγή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Sfakianos   
Τρίτη, 03/06/08
Υλικά
  • 1 - 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι αλάτι πιπέρι, ανάλογα με το πώς σας αρέσει
  • 4 κουταλιές σογέλαιο, ή όσο χρειάζεται
  • 4 φλιτζάνια κρύο βρασμένο ρύζι
  • 2-3 κουταλιές light soy sauce, ή oyster sauce, αναλόγως με τη γεύση που θέλετε
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το wok ή ένα βαθύ τηγάνι και προσθέστε 2 κουταλιές λάδι. Όταν το λάδι κάψει προσθέστε τα αυγά, ανακατεύετε μέχρι να γίνουν σαν ελαφρώς σπασμένη ομελέτα, (scrambled), αλλά να μην στεγνώσουνε.αφαιρέστε τα αυγά και καθαρίστε το wok ή το τηγάνι.
Προσθέστε 2 κουταλιές λάδι και το ρύζι κα ανακατεύεται σοτάροντας το ρύζι για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα ή μακριά στόπ στίκς (για μαγείρεμα), μέχρι να ξεχωρίσει. Προσθέστε την soy sauce, ή oyster sauce.

Όταν το ρύζι ζεσταθεί καλά προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά, προσθέστε και τα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε.Σερβίρεται ζεστό, καλή όρεξη, (χάο γουέϊ κού). Μπορείτε να προσθέσετε και πράσινη πιπεριά, αρακα, και καλαμπόκι, ή αυτοσχεδιάστε και λίγο όσον αφορά στα λαχανικά Σε συνέχειες, αν ενδιαφέρει την παρέα, θα σας δώσω και άλλες παραλλαγές όπως το Σιγκαπουριάνικο Fried Rice, ή με ζαμπόν και μπέϊκον, με γαρίδες, με κοτόπουλο κλπ.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 12077
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 04-06-2008 11:54
 
Μας ενδιαφέρει, μας ενδιαφέρει... Πολύ ωραίο σφακιανε... Να δω πότε θα ξεθ'αψω το wok μου...
 
irini
2. 04-06-2008 13:38
 
χαχαχχαχαχα, irini, άν το εχεις ξαναχρησιμοποιήσει καλώς άν όχι και ειναι καινουριο πές μου για να σου πω πως θα το ετοιμασεις για χρηση, θελει μια διαδικασια :) φιλια
 
Sfakianos
3. 06-06-2008 00:00
 
Πολύ ωραία η συνταγή σου, Σφακιανέ, και αυτή και οι υπόλοιπες που δημοσίευσες. Και ταιριάζουν με τα ελληνικά γούστα, ακριβώς όπως μας τις υποσχέθηκες! 
Σ' ευχαριστούμε πολύ!
 
katerina
4. 28-03-2009 13:08
 
eeerm...de m les...auth thn proetoimasia gia xrhsh tou wok p eleges????? :roll
 
newby
5. 30-03-2009 02:44
 
newby, καλημέρα, 
 
1. Στην αρχή όταν είναι καινούριο θέλει πολύ δυνατή και φωτιά να κάψει, όταν είναι ακόμα καυτό το αλείφεις με χοιρινό λίπος, (το δέρμα το χοίρου με το λίπος απο κάτω, με το λίπος, όχι με το δέρμα). όταν κρυώσει το πλύνεις με νερό,  
2. Πύρωμα ξανά και άλειμμα ξανά με λίπος. 
3. Βάζεις αλατισμένο νερό και το βράζεις μέχρι να κοχλάσει.  
4. Το πλύνεις πάλι με νερό και το ξανά αλείφεις με το λίπος και το αφήνεις.  
όταν είναι να το χρησιμοποιήσεις το ξεπλύνεις με νερό.... 
Φιλιά και καλή επιτυχία.
 
Sfakianos

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/04/10 )