Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Τηγανητό ρύζι Κινέζικο (γνήσιο), με καπνιστό χοιρινό, γαρίδες και λαχανικά
Τηγανητό ρύζι Κινέζικο (γνήσιο), με καπνιστό χοιρινό, γαρίδες και λαχανικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Sfakianos   
Τρίτη, 03/06/08
Υλικά
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. oyster sauce
  • 1 κ.σ. σόϋ σώς.
  • αλάτι, πιπέρι λευκό, (αναλόγως με τη γεύση που θέλετε)
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Ένα μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα χάμ, (καπνιστό χοιρινό από μπούτι), κομμένο σε κυβάκια
  • 1,1/2 κούπα γαρίδες μικρή, όχι πολύ βρασμένη,
  • 6 κουταλιές σογιέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 1/2 κούπα αρακά, κουτιού ή κατεψυγμένο
  • 4 κούπες βρασμένο ρύζι, τύπου «long grain», κρύο
  • 1/2 κούπα καρότο, κομμένο σε κυβάκια, se μέγεθος ζαριού
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
Διαδικασία
  • Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους από τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά, χωριστά το καθένα.
  • Βράζουμε τις γαρίδες με το κέλυφος, τις στραγγίζουμε τις και τις καθαρίζουμε
  • Διαλύουμε σιγά-σιγά το κόρν φλάουρ στα ασπράδια, λίγο αλάτι, προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά.
  • Βάζουμε λίγο λάδι στο γουόκ, όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και τα βάζουμε στην άκρη. Βάζουμε λίγο λάδι ακόμα και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και τις βγάζουμε απο το γουόκ.
  • Βάζουμε τους κρόκους ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε, ξανά, λίγο λάδι στο γουόκ και προσθέτουμε 1 κουταλιά oyster sauce και 1 κουταλιά soy sauce. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι ανακατεύουμε και το κρατάμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το γουόκ σε μεσαία προς μεγάλη θερμοκρασία, προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι και όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι, όταν μαραθεί προσθέτουμε το χάμ και τον αρακά, ανακατεύουμε και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το γουόκ.
  • Καθαρίζουμε το γουόκ, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε με τα τσόπ στίκς καλά προσθέτουμε την υπόλοιπη soy sauce και την oyster sauce, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά που κρατήσαμε στην άκρη, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 12070
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 04-06-2008 08:53
 
Πολύ καλή η συνταγή σου αυτή.
 
sgr
2. 04-06-2008 13:58
 
ευχαριστώ, sgr, :)
 
Sfakianos
3. 04-06-2008 14:49
 
Η κινέζικη,κουζίνα είναι η αδυναμία μου ειδικά το τηγανιτό ρύζι με γαρίδες η ομελέτα πολύ ωραία συνταγή έχεις μήπως κάτι και από ινδική? :zzz
 
ELENIKT
4. 04-06-2008 18:32
 
γεια σου ELENIKT, σ\ ευχαριστώ. Ναι έχω απο Ινδική κουζίνα,εδω έχω ανεβάσει το κοτόπουλο TANDOORI, αν θλεις κάτι άλλο πές μου, με καρρυ ή σαμόσα, π.χ. :)
 
Sfakianos
5. 24-06-2008 00:28
 
ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΑΔΙ? ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑς ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ...ΜΙΑΜΜΜΜΜΜ :zzz :zzz :zzz
 
PAKY

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 21/10/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός