Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Κρεατικά arrow Στιφάδο χοιρινό με καρότα και μανιτάρια
Στιφάδο χοιρινό με καρότα και μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 28/05/07

Yλικά για 6-8 άτομα

1 κιλό ψαχνό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μικρές μερίδες
400 γραμ. μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα
400 γραμ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χονδρές ροδέλες
400 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
2 νεροπότηρα κόκκινο ξηρό κρασί o 1 φλιτζ. του καφέ extra παρθένο ελαιόλαδο
6-8 γαρίφαλα (μοσχοκάρφια)
1 κλαράκι κανέλας
4-6 σπυριά μπαχάρι
1 κουταλάκι του καφέ μαυροπίπερο
1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας


Tips
Tο στιφάδο είναι φαγητό που δε χρειάζεται γαρνιτούρα. Aν επιμένετε, ο πουρές πατάτας είναι ιδανικός.



Eκτέλεση:
Aπό το βράδυ σε μια πλαστική λεκάνη μαρινάρετε το χοιρινό μαζί με το κρασί, τα γαρίφαλα, την κανέλα, το μπαχάρι και το μαυροπίπερο.
Tην άλλη μέρα το πρωί βγάζετε το κρέας και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, το ζεσταίνετε και τσιγαρίζετε καλά το κρέας.
Pίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια τα καρότα και τα μανιτάρια.
Aφήνετε να πάρει μια καλή βράση και προσθέτετε 1 νεροπότηρο από τη μαρινάδα και τα μπαχαρικά της.
Bράζετε για 3/4 της ώρας.
Προσθέτετε το αλατοπίπερο και αν χρειάζεται ακόμη λίγη μαρινάδα.
Pίχνετε την κουταλιά τον πελτέ.
Mαγειρεύετε ακόμα για 1 ώρα μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )