Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κρητικοί Κεφτέδες με Ντομάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Sfakianos   
Τρίτη, 03/06/08
Υλικά
  • 1/2 κιλό κιμά, (ανάμεικτο)
  • 1 αυγό
  • 2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε γάλα ή κρασί και στραγγισμένο ελαφρά
  • 2-3 κουταλιές λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 1/2 κιλό κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό ντομάτες (ή μία κουταλιά πελτέ)
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, το ψωμί, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και πλάθουμε τους κεφτέδες. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι. Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, το σκόρδο, τη δάφνη, αλάτι πιπέρι και ένα ποτήρι νερό. Ρίχνουμε τους κεφτέδες στη σάλτσα και τους αφήνουμε να μείνουν μόνο με το λάδι.

Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αν θέλουμε να τηγανίσουμε πρώτα τους κεφτέδες και μετά να τους βράσουμε λίγο στη σάλτσα, ή ακόμα και να τους ψήσουμε πρώτα στο φούρνο.

‘Ότι σας αρέσει κάνετε, και ξιά σας, καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7045
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 04-06-2008 11:10
 
Μπράβο Κυριάκο,ωραία η συνταγή σου.Θα την δοκιμάσω το συντομότερο.Ευχαριστούμε πολύ. :zzz :zzz :zzz
 
atalanth

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/06/08 )