Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πατάτες ψητές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Nena   
Τρίτη, 03/06/08

Διαβάζοντας τη συνταγή για πατάτες ψητές του Σφακιανού, θυμήθηκα πως δεν σας έχω δώσει οδηγίες πως να τις φτιάξετε στα μικροκύματα.

  • Πλένετε καλά μετρίου μεγέθους πατάτες, όσες χρειάζεστε. Τις βάζετε με την φλούδα σε πλαστικό ή ειδικό σκεύος-ταψάκι και τις ψήνετε στα μικροκύματα στη δυνατότερη ένταση για 12 λεπτά.
  • Τις βγάζετε από τα μικροκύματα, τις τυλίγετε μία-μία με αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε στην άκρη άλλα 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τις χαράζετε και τις γεμίζετε με ό,τι σας αρέσει απ τις υπέροχες οδηγίες του Σφακιανού, ή με ό,τι άλλο συνηθίζετε.
  • Ασφαλώς δεν είναι κάτι που θα κάνετε το πρωί για να φάτε το μεσημέρι. Θα υπολογίσετε το χρόνο σερβιρίσματος και θα ξεκινήσετε την παρασκευή.

Καλή επιτυχία.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 17055
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 04-06-2008 08:51
 
Νένα ακριβώς έτσι τις κάνω κι εγώ κι έχω γρήγορα ένα νόστιμο συνοδευτικό και όχι μόνο.
 
sgr
2. 04-06-2008 14:45
 
Νένα τις έχω κάνει πολλές φορές κι είναι νόστιμες και γρήγορα έχεις ενα συνοδευτικό 
Η απορία μου όμως είναι πόσο χάνουν οι πατάτες κάποιες ουσίες στα μικροκύματα.
 
xanthibax
3. 04-06-2008 15:33
 
Συμφωνώ μαζί σου xanthibax εγώ δεν έχω φούρνο μικροκυμάτων πιστεύω ότι είναι βλαβερό για το φαγητό και κατ' επέκταση για τον οργανισμό μας :sigh από την άλλη βέβαια έχεις ένα γρήγορο φαγητό. Τις κάνω όπως κι εσύ Νena ή στο τζάκι τον χειμώνα μέσα στη στάχτη(τις σκεπάζω)ή στο φούρνο. 
Τις ανοίγω & ρίχνω ένα μείγμα από αλάτι, πιπέρι, ρίγανη βούτυρο και γιαούρτι. :zzz
 
ELENIKT
4. 05-06-2008 18:37
 
Είναι αλήθεια ότι η υπόθεση μικροκύματα είναι ασαφής. Ξαναμιλήσαμε γι αυτό. Κι εγώ δεν τρώω καθημερινά φαγητά από μικροκύμτα. Βοηθάει όμως κάποιες φορές που βιάζεσαι είτε να φας είτε να ταϊσεις.Λίγες φορές αλλά βοηθάει.
 
Nena
5. 09-06-2008 14:38
 
Νena τις έφτιαξα το Σ/Κ αλλά πες μου στα 12 λεπτά στα 900Watt ήταν άψητες...ακόμη και μετά από 10 λεπτά στα αλουμινόχαρτα. Τις έβαλα άλλα 10 λεπτά και μετά αλουμινόχαρτο και ήταν ΟΚ...χρησιμοποίησα το πρόγραμμα που ζεσταίνω όμως μήπως εσύ χρησιμοποιείς γκριλ ή άλλο πρόγραμμα ?
 
ata
6. 24-06-2008 16:41
 
Εγώ τις πλένω και τις ψήνω για 5 λεπτά στο high. Τις βγάζω, τις ξαναπλένω και πάλι στο high για άλλα 5 λεπτά. Αν οι πατάτες είναι μικρές μπορεί να μην χρειάζονται τίποτε άλλο, τις χαράζω και βάζω αλάτι, πιπέρι και βούτυρο. Αν είναι μεγάλες χρειάζονται άλλα 5 λεπτά. Δοκιμάστε τις. Είναι σαν ψητές.
 
Sophia
7. 07-04-2010 15:32
 
Μου αρέσουν πολύ οι ψητές πατάτες στη χόβολη ή στο τζάκι. Θα τις δοκιμάσω και στον Φ/Μ. Ελπίζω να τις καταφέρω. :)
 
apollonia1965
8. 07-04-2010 16:13
 
@Ata: Τι βάζω στο δυνατό κι όχι για ζέσταμα. Μιλάω για κανονικού μεγέθους πατάτες. 
@Sophia: Γιατί τις ξαναπλένεις;Όπως και στις βραστές, αφήνουμε τη φλούδα για να κρατήσουν τη νοστιμιά τους. Θέλω να ξέρω για να το υιοθετήσω αν είναι καλύτερα. 
@apollonia1965: Σίγουρα στη χόβολη γίνονται νόστιμες πολύ όμως θέλουν και πολύ χρόνο. Είπαμε δεν τρώμε απ τα μικροκύματα καθημερινά, αν τύχει και βιαζόμαστε και κάνουμε κέφι κάτι συγκεκριμένο. 
Αναρωτιέμαι πάντως (ακόμα) τι είναι χειρότερο: η χύτρα ταχύτητας που ψήνει από έξω προς τα μέσα το υλικό ή τα μικροκύματα που ψήνουν από μέσα προς τα έξω; Αυτό που μας χαλάει στα μικροκύματα είναι το φαγητό τους ή η ατμόσφαιρα κι ό,τι εκπέμπουν εφόσον είμαστε στον ίδιο χώρο; Αυτό να το αποφεύγετε.Όσο ψήνουν να αλλάζετε δωμάτιο.
 
Nena
9. 09-05-2011 10:58
 
αν και έχω χρόνια τώρα φούρνο μικροκυμάτων πέρα απο ζέσταμα δεν επιχείρησα ποτέ τίποτα άλλο να κάνω. 
Δοκίμασα αυτη τη συνταγή σου και εντυπωσιάστηκα του πόσο γρήγορα μπορείς να έχεις πατάτα ψητή στο τραπέζι. 
Συγχαρητήρια!
 
GINA1
10. 09-05-2011 14:38
 
Χαίρομαι που σου άρεσαν τελικώς. Και η μαρμελάδα γίνεται πολύ πετυχημένη. Νομίζω πως την έγραψα κάποτε κι αυτήν.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/06/08 )