Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Αρνί ή Κατσίκι, μπούτι, Ψητό Mongolian style
Αρνί ή Κατσίκι, μπούτι, Ψητό Mongolian style Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Sfakianos   
Τρίτη, 03/06/08
Υλικά
  • 1 κιλό μπούτι, χωρίς κόκαλο
Μαρινάρισμα:
  • 1 κ.σ. σόϋ σώς
  • 1 κ.σ. ξηρό κρασί sherry ή τσικουδιά
  • ρίγανη
Σάλτσα:
  • 5 κ.σ. μαύρη σόϋ σως
  • 5 κ.σ. ξηρό κρασί sherry ή τσικουδιά
  • 4 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.γ. καφέ ζάχαρη σε κόκκους
  • 2 κ.γ. μηλόξυδο
Άλλα υλικά:
  • 2 σκελίδες σκόρδοcloves garlic
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. σησαμέλαιο
Διαδικασία
  • Κόψτε το μπουτάκι σε λωρίδες, (μεγάλες μπουκιές). Ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρετε το κρέας για μισή ώρα περίπου.
  • Όταν μαρινάρεται, ετοιμάστε τη σάλτσα και τα άλλα υλικά.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας και κρατήστε την στην άκρη.
  • Προθερμάνετε σταδιακά το γουόκ, αρχίζοντας από μέτρια σε δυνατή φωτιά. προσθέστε 2 κ.σ. λάδι. Όταν ζεσταθεί το λάδι προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε περίπου μισό λεπτό, (μέχρι να μυρίσει το σκόρδο).
  • Προσθέστε τη σάλτσα, όταν βράσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλατο-πίπερο και ανακατέψτε για άλλα 1-2 λεπτά ακόμη μέχρι το φαγητό να απορροφήσει την σάλτσα.Κατεβάστε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέστε το σησαμέλαιο , ανακατέψτε λίγο ακόμα και σερβίρετε το ζεστό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6873
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/06/08 )