Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Κρεατικά arrow Χοιρινό με δαμάσκηνα
Χοιρινό με δαμάσκηνα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 28/05/07
Υλικά:
1/3 κούπας Βούτυρο
11/2 κιλό σε ομοιόμορφα κομμάτια Χοιρινό Φιλέτο
1/2 κούπας Κρασί κόκκινο ξηρό
11/2 κούπας Ζωμός Βοδινού
1/2 κουταλάκι Θυμάρι
1/2 κουταλάκι Δεντρολίβανο
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
1/2 κιλό ξερά χωρίς κουκούτσι Δαμάσκηνα

Τρόπος παρασκευής
Βάλτε το βούτυρο σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του φιλέτου, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά απ' όλες τις πλευρές. Ρίξτε το κρασί και βράστε δυνατά 1'.
Προσθέστε το ζωμό κρέατος, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε και σιγοβράστε το φιλέτο 10-15', να μαλακώσει, χωρίς να στεγνώσει.
Βγάλτε το με τρυπητή κουτάλα σ' ένα μπολ και ρίξτε μέσα στο ζουμί τα δαμάσκηνα.
Σκεπάστε και σιγοβράστε τα, ώσπου να φουσκώσουν και να μείνουν με λίγη πηχτή σάλτσα.
Ξαναβάλτε μέσα τα κομμάτια του φιλέτου κι ανακατέψτε ελαφρά, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθούν καλά.
Συνοδέψτε το φαγητό με πουρέ πατάτας. Βάλτε τον πουρέ σε κορνέ με πλατιά μύτη σε σχήμα αστεριού και βγάλτε τον σε ζικ ζακ στο κέντρο μιας πυρίμαχης βαθουλής πιατέλας.
Πασπαλίστε τον πουρέ με καφαλοτύρι γλυκό τριμμένο και λίγη από τη σάλτσα του κρέατος.
Αραδιάστε τριγύρω το φαγητό με τα δαμάσκηνα και σερβίρετε αμέσως.
Αν στο μεταξύ κρυώσει, σκεπάτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το με την πιατέλα σε φούρνο 200 βαθμών για 10', να ζεσταθεί καλά.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )