Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοπανάκια κοτόπουλου με μπέικον και ελιές
Κοπανάκια κοτόπουλου με μπέικον και ελιές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Πέμπτη, 05/06/08
img_8712_400

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 4 κοπανάκια κοτόπουλου
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 5 φέτες μπέικον
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 50 γραμ. πράσινες ελιές
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • Λάδι, αλάτι ,πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε την πέτσα από τα κοπανάκια (μπορούμε να αγοράσουμε χωρίς πέτσα), τα πασπαλίζουμε με αλάτι , τυλίγουμε το καθένα μα μία φέτα μπέικον και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
  • Αλείφουμε με αρκετό λάδι ένα πυρέξ προσθέτουμε 2-3 κουταλιές νερό και αραδιάζουμετα κοπανάκια. Προσθέτουμε το σκόρδο ( χωρίς να το ξεφλουδίσουμε *),το υπόλοιπο μπέικον ψιλοκομμένο το δενδρολίβανο και πιπέρι
  • Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Έπειτα περιχύνουμε το φαγητό μας με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά γυρίζοντας τα κοπανάκια μερικές φορές .
  • Κόβουμε τις ελιές στη μέση , τις ρίχνουμε στο φαγητό και ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά.

Παρατήρηση: προσοχή πλύνετε τις ελιές αν είναι διατηρημένες σε άλμη γιατί αλλιώς το φαγητό θα γίνει πολύ αρμυρό.

* Το σκόρδο ψημένο μ αυτόν τον τρόπο είναι πολύ νόστιμο. Μπορούμε να το σερβίρουμε μαζί με το φαγητό μας αν μας αρέσει η γεύση του.

img_8709_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 12320
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 06-06-2008 23:50
 
Πεντανόστιμο φαίνεται.. Τα κοπανάκια είναι τα μπουτάκια αν κατάλαβα καλα ε?
 
rena
2. 07-06-2008 10:44
 
πολυ ωραια συνταγη :upset :upset :upset  
μπραβο χρυσοχερα :zzz :zzz
 
giota
3. 07-06-2008 12:30
 
φαινεται λολυ ωραιο 8) 8) μπραβο ξανθη ;) ;)
 
sgrav
4. 07-06-2008 15:58
 
Τέλεια φαίνονται Ξανθή. Μπράβο σου!!
 
Mary
5. 07-06-2008 16:32
 
Ωραία, εύκολη και φαίνεται νόστιμη. :)
 
kiveli
6. 07-06-2008 17:01
 
Μπράβο Ξανθή πρωτότυπη συνταγή κ εύκολη μου έδωσες ωραία ιδέα για ένα τραπέζι που θα κάνω σε φίλους
 
ELENIKT
7. 07-06-2008 17:58
 
ευχαριστώ πολύ κορίτσια
 
xanthibax
8. 09-06-2008 13:50
 
Μμμ, παρεϊστικο φαγητό, από την άποψη ότι είναι μι απολύ καλή ιδέα για τραπέζι με φίλους! Κατα τα άλλα, το δοκιμάζω ευχάριστα και οικογενειακώς. ;) 
 
Ευχαρσιτούμε, Ξανθή! :)
 
Pan
9. 13-10-2009 16:56
 
tha to ftiaksw kai egw kai sintoma malista! :zzz
 
popitsa
10. 20-11-2013 21:19
 
Τα έφτιαξα χτες που ήμουν σπίτι μαζί με ρύζι και ήταν υπέροχα. Ο γιος μου ενθουσιάστηκε.
 
Lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 06/06/08 )