Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καρμπονάρα η αυθεντική Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 38
Έχει υποβληθεί από ELENIKT   
Τρίτη, 10/06/08

 Η καρμπονάρα είναι ένα από τ' αγαπημένα ιταλικά ζυμαρικά και προσφέρεται σε πολλές εκδοχές, μιας που ο κάθε σεφ, αλλά και η κάθε νοικοκυρά έχουν βάλλει το χεράκι τους.Η εκδοχή που σας παραθέτω είναι η αυθεντική -έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.

Υλικά:
  • 500 γρ. σπαγγέτι χοντρά ή μπουκατίνι,
  • 100 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους,
  • 5-6 κρόκους αβγών,
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, μισό φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα,
  • μισό φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο,
  • 2 κουταλιές βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Τρόπος παρασκευής:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι μαζί και ρίχνετε μέσα το μπέικον και το μαιντανό.
  • Στο μεταξύ, βράζετε τα σπαγγέτι και τα σουρώνετε.
  • Σ' ένα μεγάλο πορσελάνινο μπολ χτυπάτε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και το τυρί.
  • Μέσα εκεί ρίχνετε τα σπαγγέτι όσο είναι καυτά και ανακατεύτε καλά.
  • Έχει σημασία να είναι καυτά, γιατί από τη ζέστη τους μαγειρεύονται τ' αβγά, λιώνει το τυρί και πήζει η σάλτσα.
  • Ρίχνετε και το μπέικον και ανακατεύετε και πάλι καλά.
  • Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστή η καρμπονάρα, με επιπλέον τυρί παρμεζάνα.

Σημείωση:
Το πιάτο αυτό συνοδεύει αρμονικά ένα ιταλικό ροζέ κρασί ή ένα φρουτώδες ελληνικό.

ΠΗΓΗ: www.katiana.gr


Προσθήκη ως Αγαπημένο (42) | Εμφανίσεις: 85853
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 10-06-2008 23:06
 
Αγαπημένο!!! :) Αν και έχω ακούσει ότι η αυθεντική καρμπονάρα γίνεται με μακαρονόζουμο αντί για κρέμα γάλακτος.
 
kiveli
2. 11-06-2008 04:33
 
kiveli, έχεις δίκιο, με μακαρονόζουμο, όχι κρέμα γάλακτος και όχι μπέϊκον αλλά παντσέτα :) :) :)
 
Sfakianos
3. 11-06-2008 12:50
 
΄Οχι με κρέμα η καρμπονάρα. Αυτή είναι ελληνική "πατέντα". Ασφαλώς και είναι νόστιμη και έτσι.
 
Nena
4. 24-06-2008 12:47
 
Κάπου είχα διαβάσει ότι εκεί που καίγεται η παντσέτα ρίχνουν πίσω τα μακαρόνια με τους κρόκους χτυπημένους μέσα στο μακαρονόζουμο και τα τηγανίζουν μέχρι το αυγό να γίνει καφέ! Γι' αυτό, έλεγε, λέγεται καρμπονάρα... 
ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ: Τί την ήθελα τη δοκιμή; Έφαγε ο σκουπιδοντενεκές ένα πράμα καφέ-κίτρινο τελείως νια-νιά!
 
Aithra
5. 25-12-2008 21:43
 
polu wrea i karmponara ti dokimasa :)
 
Bigmama
6. 29-12-2008 21:23
 
:grin :grin
 
thermonek
7. 06-03-2009 14:38
 
Μόλις έφτιαξα την καρμπονάρα. Τέλεια! :)  
Αλλά προσέθεσα, εκτός από τα υλικά που λέει η συνταγή, και μορταδέλα και γκούντα σε μικρά κομματάκια... :roll  
Κόλαση!... :eek :zzz
 
vanessa
8. 31-03-2009 19:44
 
Η Καρμπονάρα παίρνει το όνομα της από το κάρβουνο μιας και στην Ιταλία σερβίρεται με πολύ (μα πολύ) μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Η αυθεντική συνταγή δεν έχει κρέμα γάλακτος αλλά ένα είδος κρέμας που φτιάχνεται από κρόκους αυγών (συνήθως έναν για κάθε άτομο). Αυτό είναι πολύ δύσκολο να πετύχει και για ευκολία αντικαθιστάται συνήθως με κρέμα γάλακτος. Την ώρα που τα μακαρόνια βράζουν, σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους προσθέτουμε λίγο νερό (έτσι ώστε όταν ρίξουμε το μίγμα στα καυτά μακαρόνια να μην γίνει ομελέτα), τριμμένη παρμεζάνα, πιπέρι και λίγο λάδι. Επίσης δεν έχει μπέικον αλλά παντσέτα, η οποία είναι το μπέικον που προέρχεται από την κοιλιά του χοίρου σε αντίθεση με το ελληνικό που είναι από το μπούτι. Τέλος το τυρί κανονικά πρέπει να είναι πεκορίνο αλλά και μια ιταλική παρμεζάνα κάνει την δουλειά της. Όσο εύκολη και αν ακούγεται η συνταγή είναι πολύ δύσκολη και αν και την έχω διδαχθεί από τον Ιταλό πατέρα μου, ποτέ δεν έχω καταφέρει να την κάνω όπως εκείνος.
 
cara
9. 06-04-2009 15:03
 
ρε παιδιά τελικά ποιά είναι η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ; 
Εγώ έχω ακούσει ότι είναι με ολόκληρα αυγά και όχι μόνο κρόκους!και φυσικά χωρίς κρέας,κρέμα γάλακτος κλπ. 
'Οσο για το όνομα έχω ακούσει ότι προέρχεται από τους καρμπονάρους (ανθρακορύχους της Ιταλίας) που την έφτιαχναν σαν φτηνή λύση.
 
saavedra29
10. 03-04-2010 11:22
 
Πολύ καλή μου άρεσε η συνταγή σου μπράβο
 
sotiris6
11. 29-09-2010 00:52
 
Τι σημασία έχει αν είναι αυθεντική ή όχι !!! Οτι και να είναι πάντως φαίνεται νοστιμότατη !!!
 
mariak1975
12. 30-09-2010 14:21
 
Νομίζω ότι τελικά είμαι fan της ελληνικής εκδοχής. Περισσότερη κρέμα γάλοκτος, λιγότερα αυγά !!! :)
 
mariak1975
13. 29-05-2012 22:09
 
H αυθεντική συνταγή είναι αυτή που λέει η Cara. Απλα, εμείς οι Έλληνες είμαστε της καλοπέρασης κ προσθέτουμε πάντα παχυντικές πινελιές. Η νοστιμιά είναι θέμα υποκειμενικό. Αν κ λατρεύω την ιταλική κουζίνα, στο συγκεκριμένο ψηφίζω κρέμα γάλακτος!!! :)
 
sofiaSS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός