Υλικά - 600 γρ πέρκα φιλέτο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1 αυγό
- 3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι ,πιπέρι
- Λάδι
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα - 2 ποτήρια σάλτσα ντομάτας
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ½ κουταλάκι κύμινο
- Λάδι
- Ζωμό ψαριού.
Εκτέλεση - Κόβουμε με τη βοήθεια multi το φιλέτο της πέρκας και το κάνουμε κιμά.
- Μέσα σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την πέρκα το κρεμμύδι το σκόρδο το μαϊντανό το αυγό το κύμινο λίγο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Πλάθουμε σουτζουκάκια τα περνάμε από το αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο λάδι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το σκόρδο το μαϊντανό το κύμινο τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό ψαριού εάν έχουμε ,διαφορετικά το αντικαταστούμε με ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε για λίγο τη σάλτσα και προσθέτουμε τα σουτζουκάκια.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά περίπου .
- Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια συνοδεύοντάς τα με πιλάφι ή πουρέ πατάτας.
Πηγή : Λευτέρης Λαζάρου ( τροποποιημένη από μένα) Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 15146 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |