Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πέρκας Σουτζουκάκια με κύμινο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τετάρτη, 11/06/08
img_8752_400
Υλικά
  • 600 γρ πέρκα φιλέτο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 αυγό
  • 3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι ,πιπέρι
  • Λάδι
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 2 ποτήρια σάλτσα ντομάτας
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • Λάδι
  • Ζωμό ψαριού.
Εκτέλεση
  • img_8748_400_01.jpgΚόβουμε με τη βοήθεια multi το φιλέτο της πέρκας και το κάνουμε κιμά.
  • Μέσα σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την πέρκα το κρεμμύδι το σκόρδο το μαϊντανό το αυγό το κύμινο λίγο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Πλάθουμε σουτζουκάκια τα περνάμε από το αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο λάδι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. img_8751_400.jpg
  • Προσθέτουμε το σκόρδο το μαϊντανό το κύμινο τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό ψαριού εάν έχουμε ,διαφορετικά το αντικαταστούμε με ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε για λίγο τη σάλτσα και προσθέτουμε τα σουτζουκάκια.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά περίπου .
  • Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια συνοδεύοντάς τα με πιλάφι ή πουρέ πατάτας.

Πηγή : Λευτέρης Λαζάρου ( τροποποιημένη από μένα)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 15146
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 12-06-2008 11:31
 
Σ' ευχαριστούμε, xanthibax, για την συνταγή! :zzz
 
aalexandrop
2. 12-06-2008 12:31
 
Υπέροχα! 
Πιο πολύ απο όλα μου άρεσε ο συνδιασμός του ψαριου με το κύμινο..
 
al1975
3. 12-06-2008 12:53
 
Πεντανόστιμα τα βλέπω. Πρωτότυπη συνταγή, που θα την φτιάξω πολύ σύντομα! Ευχαριστούμε, xanthibax! :)
 
Pan
4. 12-06-2008 13:18
 
Ευχαριστώ κορίτσια, είναι ένας τρόπος να τα φάνε τα βλαστάρια μας ψάρι γιατί είναι πολύ γευστικά
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 10/04/10 )