Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Στάκα με αυγά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Line   
Σάββατο, 14/06/08

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό στάκα
  • 2-3 κουταλιές αλεύρι
  • 4 αυγά
  • αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζουμε την στάκα και σε χαμηλή φωτιά την αφήνουμε να λιώσει γυρνώντας συνέχεια. Όταν λιώσει ρίχνουμε και το αλεύρι και γυρνάμε καλά να διαλυθεί και να πάει παντού.Τέλος ρίχνουμε τα αυγά αλάτι - πιπέρι και τα τηγανίζουμε με το βούτυρο που βγαίνει από την στάκα (το λεγόμενο στακοβούτυρο).Και είναι έτοιμα.

Τώρα αν η στάκα είναι πολύ καλή δεν χρειάζεται και καθόλου αλεύρι.

Καλή σας όρεξη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7016
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 15-06-2008 16:37
 
πολυ ωραια η στακα με τα αυγα αλλα μονο που σκεφτομαι ποση χοληστερινη εχει το φαγητο μου κοβεται η ορεξη.
 
RIBASOL
2. 15-06-2008 19:34
 
Δυστυχώς όλα τα ωραία και νόστιμα φαγητά κάτι έχουν γιαυτό και δεν τα τρώμε συχνά. :)
 
Line
3. 28-05-2009 12:34
 
Επιδη είμαι καινούργια, όχι μονο στο site αλλα και στην κουζίνα, (βέβαια είναι καιρό η συνταγή) 
Τι είναι η στάκα? (κτάλαβα οτι είναι βουτυρο) αλλα τι ακριβός είναι και μπως διαφοροποιήται απο το μαγηρικό βουτυρο? 
Από πού κατάγετε η όμορφη συνταγή της στάκας??
 
susudi
4. 28-05-2009 12:43
 
H στάκα φτιάχνετε από αλεύρι και βούτυρο γάλακτος. Δεν ξέρω τη διαδικασία αλλά χρησιμοποιείται σαν βούτυρο. Είναι αρκετά βαρύ σε γεύση. 
Είναι παραδοσιακό κρητικό προϊόν.
 
Mary
5. 29-05-2009 23:04
 
Είναι η τσίπα (κρέμα) του φρέσκου γάλακτος, (διαδικασία αρκετών ημερών για να μαζευτεί) όπως αρμέγεται, το οποίο αλατίζεται ελαφρά. 
Στην συνέχεια και αφού έχει πήξει προσθέτουμε το αλεύρι και έτσι χωρίζονται η πρωτεΐνη από το λίπος. Όταν μαζευτεί αυτό το λίπος είναι το λεγόμενο στακοβούτυρο και το υπόλοιπο που μένει είναι η στάκα που κάνουμε με τα αυγά. 
Το στακοβούτυρο χρεισημοποιήτε για το ζεμάτισμα του κρητικού πιλαφιού. 
Είναι καθαρά Κρητικό προϊόν. 
Ελπίζω να σε βοήθησα.
 
Line

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 14/06/08 )