Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα express με επικάλυψη μαρμελάδας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Ranja   
Σάββατο, 21/06/08

Δεν είχα τα υλικά να φτιάξω δική μου κρέμα ζαχαροπλαστικής, ήταν σάββατο βραδάκι και περίμενα φίλους. Είχα όμως στο ντουλάπι μου άνθος αραβοσίτου στιγμής. Δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά, επειδή βιαζόμουν, με έβγαλε ασπροπρόσωπη σε μία δύσκολη στιγμή. Η μαρμελάδα που χρησιμοποίησα ήταν μαρμελάδα βερύκοκο που έφτιαξα μόνη μου!

Υλικά

Για τη βάση

  • 150 gr. αλεύρι
  • 90 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο φρέσκο

Για τη γέμιση

  • 600 gr. φρέσκο γάλα
  • 2 φακελλάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
  • 6 - 7 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα (ό,τι σας αρέσει)
  • 1 κ. γλυκού κονιάκ
Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και όλα τα υλικά και τρίβουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε το γνωστό "τριφτό" αποτέλεσμα. Απλώνουμε στην ταρτιέρα με τα δάχτυλα, σκεπάζουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε από πάνω φασόλια. Το βάζουμε σε μέτριο φούρνο για δεκαπέντε λεπτά. Μετά βγάζουμε τη λαδόκολλα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για ένα δεκάλεπτο περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας με το μίξερ χειρός το γάλα με το άνθος αραβοσίτου, σύμφωνα με τις οδηγίες. Απλώνουμε το μίγμα πάνω από τη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε μπρίκι με ένα κρασοπότηρο νερό γεμάτο κατά τα 3/4 και μια κουταλιά της σούπας κονιάκ. Δεν την αφήνουμε να βράσει, απλώς ζεσταθεί και να αραιώσει. Τη στρώνουμε με κουταλάκι επάνω από την κρέμα και επιστρέφουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Σε μια ωρίτσα η τάρτα είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε. Τόσο γρήγορα, τόσο απλά!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 12419
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 22-06-2008 13:53
 
Ωραία ιδέα ,οι αυτοσχεδιασμοί είναι πολλές φορές αποδοτικοί και σε βγάζουν κι ασπροπρόσωπη.Παρόλο που δεν φτιάχνω γλυκά, γιατί τρώμε τα δικά μου του κουταλιού θα το προσπαθήσω με μια από τις μαρμελάδες μου. 
πολύ ωραία Ράνια :p
 
xanthibax
2. 22-06-2008 15:48
 
Πολύ καλή η ιδέα σου αλλά εγώ για βάση θα έβαζα θρυμματισμένα μπισκότα με βούτυρο.Ακόμα πιο εύκολο και γρήγορο. :roll
 
Line
3. 22-06-2008 17:29
 
Ευχαριστώ κορίτσια! Line, το έχω κάνει κι αυτό με πτι-μπερ ολικής και ήταν ομολογουμένως πολύ νόστιμο! :)
 
Ranja
4. 22-06-2008 18:35
 
Πολύ νόστιμη πρέπει να είναι. Προτιμώ την ψημένη ζύμη απ τα τριμμένα μπισκότα. Καμιά φορά δεν κόβεται και ωραία το κομμάτι και μ ενοχλεί. Γειά στα χέρια σου.Ερώτηση:Αν στην αραιωμένη μαρμελάδα προσθέσουμε ψιλοκομμένα φρουτάκια και το στρώσουμε όλο μαζί στην τάρτα, γίνεται καλό; Ξέρει κάποια/ος;
 
Nena
5. 22-06-2008 19:17
 
Νομίζω καλό θα είναι Νένα, αν δεν είναι φρούτα που μαυρίζουν (όπως τα μήλα, π.χ.), έτσι δεν είναι? Ας μας πει και κάποιος που το έχει κάνει! ...
 
Ranja
6. 22-06-2008 19:49
 
Επειδή όλα τα φρούτα μαυρίζουν αν μείνουν πάνω από 2 ώρες στο ψυγείο μπορείς να βάλεις αμύγδαλο φιλέ ή καρύδια χοντροκομμένα ή αλλιώς κονσέρβες φρούτων ανανά για παράδειγμα. Πάντως σκέτο και έτσι όπως το λέει η Ranja είναι πολύ νόστιμο.
 
Line
7. 22-06-2008 22:52
 
Μπορείτε κορίτσια να βάλετε πάνω στην κρέμα ζαχαροπλαστικής είτε φρούτα κομπόστας πολύ καλά στραγγισμένα και να τα αλείψετε με αραιωμένη μαρμελάδα αλλά μόνο με κονιάκ και ελαφρά ζεσταμένη, είτε να βάλετε φρέσκα φρούτα και να τα αλείψετε με μισό ποτηράκι κρασιού νερό ζεστό στο οποίο έχετε διαλύσει μισό κ.γ. ζελατίνα σε σκόνη για να μην μαυρίσουν τα φρούτα και να γυαλίζουν. Έτσι θα έχετε τίς τάρτες με τα λαχταριστά φρούτα που βλέπουμε στα ζαχαροπλαστεία :zzz :zzz
 
YANNA
8. 23-06-2008 09:06
 
οταν εχεις φαντασια δεν μενεις στα υλικα ;) ;) καταπληκτικη και πανευκολη η ταρτα σου ρανια μου 8) 8) συμφωνω με τη γιαννα η ζελατινη ειναι η καλυτερη λυση για να γιαλισουν και να μη μαυρισουν τα φρουτα :) :) :)
 
sgrav
9. 23-06-2008 20:38
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 26/01/09 )