Δεν είχα τα υλικά να φτιάξω δική μου κρέμα ζαχαροπλαστικής, ήταν σάββατο βραδάκι και περίμενα φίλους. Είχα όμως στο ντουλάπι μου άνθος αραβοσίτου στιγμής. Δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά, επειδή βιαζόμουν, με έβγαλε ασπροπρόσωπη σε μία δύσκολη στιγμή. Η μαρμελάδα που χρησιμοποίησα ήταν μαρμελάδα βερύκοκο που έφτιαξα μόνη μου!
Υλικά
Για τη βάση - 150 gr. αλεύρι
- 90 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 90 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο φρέσκο
Για τη γέμιση - 600 gr. φρέσκο γάλα
- 2 φακελλάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
- 6 - 7 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα (ό,τι σας αρέσει)
- 1 κ. γλυκού κονιάκ
Εκτέλεση Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και όλα τα υλικά και τρίβουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε το γνωστό "τριφτό" αποτέλεσμα. Απλώνουμε στην ταρτιέρα με τα δάχτυλα, σκεπάζουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε από πάνω φασόλια. Το βάζουμε σε μέτριο φούρνο για δεκαπέντε λεπτά. Μετά βγάζουμε τη λαδόκολλα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για ένα δεκάλεπτο περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας με το μίξερ χειρός το γάλα με το άνθος αραβοσίτου, σύμφωνα με τις οδηγίες. Απλώνουμε το μίγμα πάνω από τη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε μπρίκι με ένα κρασοπότηρο νερό γεμάτο κατά τα 3/4 και μια κουταλιά της σούπας κονιάκ. Δεν την αφήνουμε να βράσει, απλώς ζεσταθεί και να αραιώσει. Τη στρώνουμε με κουταλάκι επάνω από την κρέμα και επιστρέφουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Σε μια ωρίτσα η τάρτα είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε. Τόσο γρήγορα, τόσο απλά! Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 12419 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |