Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Αρχική
Ρολό κιμά με γέμιση αυγά, καρότο, πιπεριά και μπέικον Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 14
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 22/06/08
img_6071_400

Απαιτούμενος χρόνος 1 ½ ώρα

Υλικά

Για το ρολό

  • 500 γρ. κιμά
  • 1 αυγό
  • 3- 4φρυγανιές
  • 1 μέτριο κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλίτσα μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 ντομάτα μικρή ψιλοκομμένη
  • Αλάτι πιπέρι ρίγανη δυόσμο
  • Λάδι

Για τη γέμιση

  • 3 αυγά βρασμένα (σφιχτά)
  • 1 πιπεριά κέρατο και ένα καρότο
  • Τυρί τριμμένο προαιρετικά

Συνοδευτικά

  • Πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • Τρείς λωρίδες μπέικον
  • Αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη
  • Λάδι, λεμόνι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά τη φρυγανιά τριμμένη το κρεμμύδι και το σκόρδο περασμένα από το multi, το αυγό κι όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα όπως τα μπιφτέκια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

img_6068_120Σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου στρώνουμε το μείγμα του κιμά και προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης (βλέπε Φώτο). Τυλίγουμε το ρολό και το τοποθετούμε σε ταψί προσεκτικά αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο και προσέχοντας να πάει στην κάτω μεριά το σημείο ένωσης του ρολού.

Βάζουμε τις λωρίδες του μπέικον πάνω από το ρολό. Τοποθετούμε στο ταψί μας, γύρω από το ρολό, τις πατάτες με τα μπαχαρικά τους το λεμόνι και λίγο λάδι .

img_6070_120 Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα ή ώσπου να έχουν ψηθεί οι πατάτες . Καλό είναι να σκεπάσουμε το ταψί στην αρχή με αλουμινόχαρτο το οποίο θα αφαιρέσουμε λίγο πριν το τέλος του ψησίματος για να ροδίσει το φαγητό μας.

Το ρολό μπορεί να ψηθεί και μόνο του και να το συνοδεύσουμε με βραστά λαχανικά, πιλάφι με σάλτσα ή ότι άλλο επιθυμούμε.

Μου έχουν πει ότι μπορεί να μείνει στην κατάψυξη και να μαγειρευτεί όταν το χρειαστούμε ,αλλά επειδή δεν καταψύχω παρά μόνο τα ποτήρια της μπύρας!!! Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει.

Καλή σας επιτυχία και καλή όρεξη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (34) | Εμφανίσεις: 35196
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 22-06-2008 18:32
 
Πω πω! και μου αρέσει πολύ το ρολό. Δεν επιχείρησα ποτέ να το φτιάξω γιατί φοβόμουν ότι δεν θα τα καταφέρω. Πρέπει να το πάρω απόφαση.Είσαι ωραία αναλυτική στην περιγραφή σου και νομίζω ότι θα ξεθαρρέψω.
 
Nena
2. 22-06-2008 19:40
 
Είναι υπέροχο το ρολό αυτό το φτιάχνω και εγώ με την μόνη διαφορά ότι τα αυγά τα κάνω ομελέτα είτε φούρνου είτε τηγανιτά γιατί ολόκληρα μπουκώνουν κάπως και επίσης προσθέτω τυρί του τοστ και πιπεριές διάφορα χρώματα και γίνεται πολύχρωμο μέσα. ;)
 
Line
3. 22-06-2008 22:53
 
Ξανθή οι συνταγές σου με έχουν ξετρελλάνει. Το ρολό είναι από τα φαγητά που μου αρέσουν πολύ και δεν το είχα σκεφτεί να το κάνω με πιπεριά. Καλή η ιδέα σου.
 
sgr
4. 23-06-2008 15:07
 
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια,είναι από τα πλέον αγαπημένα φαγητά του γιου μου μετά τα γεμιστά. Μπορείτε να προσθέσετε ότι χωράει η φαντασία σας!! :p :p
 
xanthibax
5. 28-09-2008 14:27
 
Τέλεια η συνταγή σου! Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε, μέχρι στιγμής δίσταζα να φτιάξω ρολό μήπως δεν βγει καλό.. Μ'αρέσουν πολύ οι πατάτες για συνοδευτικό!!! :)
 
margie
6. 25-01-2009 16:51
 
εμενα μου ανοιξε το ρολο και δεν ξερω τι δεν εκανα καλα!!!!Πολυ λυπηθηκα!!!Ισωσ να εβαλα πολυ νερο!!!Σορυ!!!
 
maraggouli
7. 25-01-2009 21:32
 
maraggouli, για να σου ανοίξει το ρολό σημαίνει 1.ή είχες κάνει πολύ μαλακή τη ζύμη του κιμά 2.ή δεν έκλεισες καλά το ρολό και 3. ή έβαλες το κλείσιμο πρός την πάνω μεριά του ταψιού. Δοκίμασε ξανά είναι πολύ εύκολη συνταγή την κάνουν τα παιδιά μου από πολύ μικρά. Για κέθε σου απορεία είμαι εδώ!!!
 
xanthibax
8. 28-01-2009 13:47
 
Εχεις δίκιο τελικά....είχα βάλει το κλείσιμο στο πάνω μέρος του ταψιού!Το ξαναέκανα και βγήκε τέλειο!!!!!Σ'ευχαριστώ!
 
maraggouli
9. 01-09-2009 14:27
 
πλακα μας κάνεις!!?? 
τα έχω δει όλα!!! 
Συνχαριτηρια εξερετικό φαγητό
 
susudi
10. 01-09-2009 15:53
 
susudi χαίρομαι που σου αρέσει καλή επιτυχία αν το φτιάξεις. 
Επίσης χαίρομαι που τα πιο νέα μέλη ανακαλύπτουν παλιές συνταγές και τις επιλέγουν!!
 
xanthibax
11. 27-02-2010 07:32
 
Αντί για αυγά μήπως έχετε δοκιμάσει κάποια άλλη γέμιση; ¨Οπως λαχανικά, τυρί ή άλλο; Πώς ήταν; :)
 
patata
12. 28-02-2010 08:56
 
Εγώ φτιάχνω αυτό το καταπληκτικό ρολό με τυρί και μπεικον ως εναλλακτική αλλά να ξέρεις οτι το τυρί λιώνοντας πηγαίνει στις πατάτες. Πάντως είναι καταπληκτικό κι έτσι δοκιμασέ το
 
mariaZ
13. 28-02-2010 12:09
 
Μπορείς να βάλεις λαχανικά όπως καρότο πιπεριές μανιτάρια και θα είναι εξίσου νόστιμο. 
Το τυρί αν χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι κάποιο σκληρό και να κλίσεις πολύ καλά το ρολό γιατί λιώνει και θα βγει εκτός.  
Καλή επιτυχία όπως κι αν δοκιμάσεις.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Επιφάνεια ψησίματος
Συνεργασίες
Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρα
Το Top στην φιλοξενία