Ενας γρήγορος και νόστιμος ουζομεζές για το καλοκαίρι που υπάρχει άφθονος φρέσκος γαύρος.
Υλικά:
- 1 κιλό γαύρος καθαρισμένος και ξεκοκαλισμένος
- ανάλογα αμπελόφυλλα
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνιθος
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- Χυμό 2 λεμονιών
- Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μπώλ ανακατεύουμε προσεκτικά τα φιλέτα του γαύρου με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και το μισό άνιθο ψιλοκομμένο. Τυλίγουμε τα φιλετάκια του ψαριού ανά δύο σε κάθε αμπελόφυλλο σε ρολλάκι και τα βάζουμε σε ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο. Όταν τελειώσουν όλα τα υλικά μας ρίχνουμε το υπόλοιπ λάδι, το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνιθο λίγο αλάτι και πιπέρι, και 3/4 ποτηριού του κρασιού νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθεί ελαφρά το φύλλο και να έχει μείνει μόνο με το λάδι του, για άλλα 10 λεπτά περίπου. Είναι πολύ ωραίος μεζές για ούζο ή για μπύρα..Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον γαύρο με σαρδέλλες. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9447 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |