Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρολό με κιμά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 28/05/07
Υλικά:
Αλάτι
2 Αυγό(ά)
200 γρ. Γάλα
1 κουτ. Δυόσμος
3 κουτ. Ελαιόλαδο
100 γρ. Κεφαλογραβιέρα
750 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι(α)
2 κουτ. Μαϊντανός
Πιπέρι
2 σκελ. Σκόρδο
200 γρ. Φρυγανιά τριμμένη

Τρόπος παρασκευής
Σε τηγάνι βράζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές με το λάδι και τηγανίζετε για 2-3 λεπτά.
Αδειάζετε σε μπολ και προσθέτετε τον κιμά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη φρυγανιά, το γάλα, το τυρί, τα αυγά και αλατοπιπερώνετε.
Ζυμώνετε καλά να γίνει οποιογενές μίγμα.
Βάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα (25Χ10 εκατ).
Βάζετε στον φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνετε για 11/2 ώρα. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τον πουρέ.
Αδειάζετε το ρολό σε ταψάκι και το αλείφετε με το μίγμα του πουρέ.
Χαράζετε ελαφρά την επιφάνεια και ψήνετε για 15-20 λεπτά να πήξει και να ροδίσει η επιφάνεια.
Κόβετε σε φέτες, διακοσμείτε με φετούλες λεμόνι και φουντίτσες μαϊντανό και σερβίρετε.
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 07/06/07 )