Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Ντομάτες γεμιστές με σουπιές και κριθαράκι
Ντομάτες γεμιστές με σουπιές και κριθαράκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Πέμπτη, 26/06/08
img_8765_400

Αυτή τη συνταγή τη διάβασα σε περιοδικό που εκδίδει Super market τη δοκίμασα πέρυσι όπως αναγράφετε αλλά δεν είχα τα επιθυμητά για μένα αποτελέσματα. Σας τη δίνω όπως τη διάβασα και με τις δικές μου σημερινές τροποποιήσεις. Τα υπόλοιπα δικά σας.

Υλικά

  • 6 κόκκινες στρογγυλές ντομάτες
  • 1 κιλό σουπιές
  • 2 φλιτζ τσαγιού κριθαράκι
  • 2 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζ τσαγιού λάδι
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Χωρίζετε κάθε σουπιά σε δύο κομμάτια ( κεφάλι σώμα της σουπιάς). Τις καθαρίζετε πολύ καλά αφαιρώντας το κόκαλο τους. Αφαιρείτε τα σακουλάκια με το μελάνι κρατώντας μόνο ένα.
  • Τις ρίχνετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν για 20 λεπτά.
  • Τις στραγγίζετε κρατώντας 1 ½ ποτήρι ζουμί και τις κόβετε σε κομματάκια μεγέθους ρεβιθιού. Βάζετε τα κομματάκια σε μια ευρύχωρη λεκάνη.
  • Προσθέτετε τα κρεμμύδια ,το κριθαράκι το μαϊντανό το δυόσμο αλάτι πιπέρι το μελάνι και 2 – 3κουταλιές ζωμό.
  • Ανοίγετε τις ντομάτες βγάζετε την ψίχα τους με ένα κουταλάκι.
  • Τις γεμίζετε και τις τοποθετείτε σε ταψάκι ρίχνετε το υπόλοιπο ζουμί, που είχατε κρατήσει από τις σουπιές, περιχύνετε με ελαιόλαδο σκεπάζετε με αλουμινόχαρτοκαι ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 περίπου ώρα

Εγώ λοιπόν έκανα τις τροποποιήσεις μου:

  • Κατ αρχήν χρησιμοποίησα 2 μέτριες σουπιές φρέσκες και δεν κράτησα το μελάνι (μόνο που το βλέπω παθαίνω όχι να το φάω κιόλας).
  • Έβαλα 1 κουταλιά της σούπας κριθαράκι (σπιτικό) για κάθε ντομάτα 1 μεγάλο κρεμμύδι, μέσα στη γέμιση έτριψα το εσωτερικό από τις ντομάτες και έβαλα 1 φλιτζάνι λάδι μισό στη γέμιση και μισό από πάνω.
Για όποιους το αποφασίσουν η επιλογή δικιά σας και καλή σας όρεξη.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 3825
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 27-06-2008 10:29
 
Ωραία παραλλαγή των κλασσικών γεμιστών. Μπράβο!
 
vago
2. 27-06-2008 10:38
 
Ξανθή έκανες λάθος που δεν κράτησες το μελάνι. Εγώ το χρησιμοποιώ και στο ρύζι και στο κριθαράκι. Δοκίμασέ το και δε θα χάσεις. Στο εγγυόμαι. Η συνταγή σου είναι άριστη!!! :upset :upset :upset
 
Mary
3. 27-06-2008 15:29
 
Mary, σ' ευχαριστώ πολύ, αλλά αν δε δοκιμάσω κάπου, που να έχω κι εμπιστοσύνη, πως είναι κάτι με μελάνη δεν πρόκειται να το μαγειρέψω.
 
xanthibax
4. 27-06-2008 15:40
 
Πολύ ωραία συνταγή και φυσικά θα εκτελεστεί με την δική σου τροποποιήση την εγγυημένη.
 
al1975

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 27/06/08 )