Αυτή τη συνταγή τη διάβασα σε περιοδικό που εκδίδει Super market τη δοκίμασα πέρυσι όπως αναγράφετε αλλά δεν είχα τα επιθυμητά για μένα αποτελέσματα. Σας τη δίνω όπως τη διάβασα και με τις δικές μου σημερινές τροποποιήσεις. Τα υπόλοιπα δικά σας. Υλικά - 6 κόκκινες στρογγυλές ντομάτες
- 1 κιλό σουπιές
- 2 φλιτζ τσαγιού κριθαράκι
- 2 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζ τσαγιού λάδι
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση - Χωρίζετε κάθε σουπιά σε δύο κομμάτια ( κεφάλι σώμα της σουπιάς). Τις καθαρίζετε πολύ καλά αφαιρώντας το κόκαλο τους. Αφαιρείτε τα σακουλάκια με το μελάνι κρατώντας μόνο ένα.
- Τις ρίχνετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν για 20 λεπτά.
- Τις στραγγίζετε κρατώντας 1 ½ ποτήρι ζουμί και τις κόβετε σε κομματάκια μεγέθους ρεβιθιού. Βάζετε τα κομματάκια σε μια ευρύχωρη λεκάνη.
- Προσθέτετε τα κρεμμύδια ,το κριθαράκι το μαϊντανό το δυόσμο αλάτι πιπέρι το μελάνι και 2 – 3κουταλιές ζωμό.
- Ανοίγετε τις ντομάτες βγάζετε την ψίχα τους με ένα κουταλάκι.
- Τις γεμίζετε και τις τοποθετείτε σε ταψάκι ρίχνετε το υπόλοιπο ζουμί, που είχατε κρατήσει από τις σουπιές, περιχύνετε με ελαιόλαδο σκεπάζετε με αλουμινόχαρτοκαι ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 περίπου ώρα
Εγώ λοιπόν έκανα τις τροποποιήσεις μου: - Κατ αρχήν χρησιμοποίησα 2 μέτριες σουπιές φρέσκες και δεν κράτησα το μελάνι (μόνο που το βλέπω παθαίνω όχι να το φάω κιόλας).
- Έβαλα 1 κουταλιά της σούπας κριθαράκι (σπιτικό) για κάθε ντομάτα 1 μεγάλο κρεμμύδι, μέσα στη γέμιση έτριψα το εσωτερικό από τις ντομάτες και έβαλα 1 φλιτζάνι λάδι μισό στη γέμιση και μισό από πάνω.
Για όποιους το αποφασίσουν η επιλογή δικιά σας και καλή σας όρεξη. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 4714 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |