Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Cheesecake τόνου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Mary   
Πέμπτη, 26/06/08
Ευρετήριο άρθρου
Cheesecake τόνου
Σελίδα 2
100_0727_400

Η συνταγή αυτή βασίζεται σε μια ιδέα της φίλης μου της Sgr. Κανονικά θα έπρεπε να την ονομάσω το Στοιχειωμένο Cheesecake, επειδή μας την είχε αναφέρει πάρα πάρα πολλές φορές και δεν αποφάσιζε να την φτιάξει. Και όταν πια το αποφάσισε μάλλον τα τυριά της είχαν τσαντιστεί και δεν της έκαναν τη χάρη να πετύχει. Μου την παρέδωσε λοιπόν και εγώ την τροποποίησα και σας την παρουσιάζω. Είναι απολαστικότατο!!

Υλικά
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
  • 500 γρ. ρικότα
  • 300 γρ. τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια)
  • 300 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι

για τη βάση

  • 1 1/2 πακέτο φρυγανάκια με σουσάμι
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
100_0716_400
Εκτέλεση

Τρίβετε τα φριγανάκια στο μούλτι και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο. Τα ρίχνετε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση (28 εκ.) και τα πιέζετε για να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Ρίχνετε τα αυγά στο μίξερ και τα χτυπάτε ελαφρά. Προσθέτετε όλα τα τυριά και συνεχίζεται το χτύπημα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. 

100_0720_400
Ρίχνετε τον μαιντανό, τον τόνο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα μανιτάρια, κρατώντας λίγα για τη διακόσμηση.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και το στρώνετε να πάει παντού.

Ψήνετε το cheesecake στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Μόλις το βγάλετε από το φούρνο σκορπίστε και τα υπόλοιπα μανιτάρια και αφήστε το να κρυώσει. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
100_0723_400
Tips

Κατόπιν εορτής σκέφτηκα ότι θα του πήγαινε πολύ και ο άνηθος. Όποια το δοκιμάσει να μας πει εντυπώσεις.
Μανιτάρια εγώ σωτάρισα 500 γρ. γιατί τα 200 ήξερα εξ αρχής ότι θα τα φάω από το τηγάνι.

Καλή σας όρεξη!

100_0726_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 21190
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (18)
1. 27-06-2008 08:08
 
Μ αρέσει πολύ τέτοιου είδους φαγάκι. Θ αργήσω να το δοκιμάσω κι έτσι ας πει κάποια αν βάλει άνηθο.
 
Nena
2. 27-06-2008 08:40
 
Το έφτιαξες τελικά ε?? Μπράβο πάντως φαίνεται τέλειο.
 
vago
3. 27-06-2008 09:19
 
Όπως το σκέφτομαι δύσκολα θα συνδυαζα μανιτάρια με τόνο, όμως δείχνει πολύ καλό. θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία. Ο άνιθος νομίζω έχεις δίκιο θα του πηγαίνει πολύ. Μπράβο Μαίρη! Καλοφάγωτο.
 
rena
4. 27-06-2008 10:01
 
Μαίρη μπράβο σου. Έτσι όπως την τροποποίησες ήταν πολύ πολύ καλύτερη από τη δική μου. 
Νομίζω κι εγώ ότι ο άνιθος θα πηγαίνει τέλεια εδώ.
 
sgr
5. 27-06-2008 10:49
 
Τι είναι τα φρυγανάκια με σουσάμι ? ποια μάρκα πήρες ? Σε τι θέση ψήνεις και με τι είδος φούρνου ? ο άνιθος θα αντικαθιστούσε τον μαϊντανό ή θα τον συμπλήρωνε ? 
Πολύ ωραίο φαίνεται πάντως....
 
ata
6. 27-06-2008 11:00
 
Ata μου τα φρυγανάκια δεν θυμάμαι τι μάρκα είναι πάντως είναι καινούριο προϊόν και τα λένε ακριβώς έτσι «Φρυγανάκια». Όταν γυρίσω σπίτι θα δω και θα σου απαντήσω. 
Το ψήνω στην ένδειξη «πάνω-κάτω», στη μέση του φούρνου. 
Εγώ θα πρότεινα να αντικαταστήσεις τον μαϊντανό με τον άνιθο. Νομίζω ότι ταιριάζει καλύτερα με τον τόνο. Αλλά αυτά είναι γούστα!
 
Mary
7. 27-06-2008 11:03
 
Ναι Μαίρη πες μου σε παρακαλώ την μάρκα γιατί δεν τα έχω δει μέχρι τώρα... 
Ευχαριστώ για τις υπόλοιπες απαντήσεις...είναι πολύ εύκολο και πιστεύω αρκετά δροσιστικό...
 
ata
8. 27-06-2008 12:23
 
Θα το κάνω ρε συ Μαίρη έτσι για την τιμή των όπλων αυτο το κεικ που μου το κάνατε κλύσμα στο πες πες. 
Αλλά θα το κάνω πιο χλιδάτο και απο πάνω δεν θα βάλω μανιταρεους αλλα σολωμό που θα του απλώσω λίγη ζελατίνη. 
Και φυσικά θα του βάλω και άνιθο!
 
al1975
9. 27-06-2008 13:26
 
λοιπον εγω θα κρατησω τη γενικη ιδεα και αντι για τονο θα βαλω κοτοπουλο μαδημενο ισως και λιγο μπεικον τι λετε?
 
margarita79
10. 27-06-2008 13:31
 
Δεν είναι κακό αλλά προτιμώ έτσι το κοτόπουλο με παντεσπάνι που κάνεις. 
Αν δεν σου αρεσει ο τονος μπορεις να βάλεις σολωμό σε νερό ή λάδι.
 
al1975
11. 27-06-2008 13:31
 
τι καταπληκτικο πραγμα ειναι αυτο :upset :upset :upset γεια σου μαιρη με τα ωραια σου ;) ;) ;) αγγελικη με ανιθο και πανω καπνιστο σολωμο τι να πω :upset :upset δεν ειναι πραγματα αυτα μου πεσε το σαγονι :zzz :zzz :zzz
 
sgrav
12. 27-06-2008 13:52
 
Νομίζω ότι τσάμπα πάει ο τίτλος. Με τόσες ιδέες που έπεσαν θα έπρεπε να το ξαναβαφτίσω ως το «Μεταλλαγμένο τσιζ κέικ». Φοβερή η ιδέα με το σολομό αλλά και με το κοτόπουλο. Κορίτσια δοκιμάστε τα όλα. Κρατήστε τα βασικά υλικά και αλλάξτε τις γεύσεις ανάλογα με τα γούστα σας. Η συνταγή σηκώνει από σολόμο μέχρι στρουθοκάμηλο. :grin :grin :grin
 
Mary
13. 27-06-2008 20:01
 
Τα φρυγανάκια είναι Elite. Σε δύο τύπους αυτό με το σουσάμι που είναι μέσα όχι εξωτερικά πασπαλισμένα και τα άλλα με ρίγανη εξίσου ωραία για να βάλετε απάνω τυράκι σκορδάτο ή ό,τι σας αρέσει
 
Nena
14. 27-06-2008 20:58
 
Με πρόλαβες Nena. Αυτά είναι ata, της Elite.
 
Mary
15. 30-06-2008 13:08
 
Eυχαριστώ πολύ πολύ...και μιας και έχουν ήδη ειπωθεί πολλές ιδέες παραλλαγής λέω να κάνω μισή μισή την δόση στο ίδιο κέικ έτσι για ποικιλία...
 
ata


Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 18/04/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός