Μια παραλλαγή του κλασσικού φαγητού που γίνεται πολύ νόστιμο με το λουκάνικο.
Υλικά
- 1/2 κιλό γίγαντες
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
- 500 γρ. ντομάτα χοντροκομμένη
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τους γίγαντες από το βράδυ στο νερό για να φουσκώσουν. Την άλλη μέρα τους βράζετε για 1 ώρα. Μόλις δείτε ότι έχουν μαλακώσει, σουρώνεται το καυτό νερό και γεμίζετε την κατσαρόλα με κρύο και τους αφήνετε να σκάσουν (περίπου 1/2 ώρα). Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε την ντομάτα, το λουκάνικο, το μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου. Σουρώνετε τους γίγαντες και τους απλώνετε στο ταψί. Ρίχνετε τη σάλτσα και ανακατεύετε. Τους ψήνετε για 1 ώρα περίπου μέχρι να μελώσει το φαγητό. Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 55222 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |