Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Βύσσινα - Βυσσινάδα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 29/06/08

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου είναι η εποχή που ωριμάζουν τα βύσσινα, σε κάποια μέρη της Ελλάδος γίνονται και γιορτές Βύσσινου.

img_8770_400

Με τα βύσσινα μπορούμε να φτιάξουμε Βυσσινάδα, γλυκό του κουταλιού, Λικέρ βύσσινου όπως και να τα κρατήσουμε με ζάχαρη στην κατάψυξη για να τα χρησιμοποιήσουμε στα γλυκά μας.

Γλυκό του κουταλιού μπορείτε να φτιάξετε ακολουθώντας τη συνταγή μου για το γλυκό κεράσι αλλά με ίσες ποσότητες φρούτου ζάχαρης.

Για λικέρ ακολουθήστε άλλη ήδη δημοσιευμένη συνταγή.

Βυσσινάδα

  • Αφαιρέστε τα κοτσανάκια από τα βύσσινα , πλύνετε τα και βάλτε τα μέσα σε βαθιά κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό να βράσουν ίσα που να μαλακώσουν λίγο.
  • Όταν κρυώσουν περάστε τα από το σουρωτήρι πιέζοντας και μαζέψτε το ζουμί τους.
  • Μετρήστε το ζουμί και προσθέστε ίση ποσότητα ζάχαρης. ανακατέψτε και αφήστε για 2 ώρες.
  • Αφαιρέστε τυχόν αφρό που θα υπάρχει και βράστε τη βυσσινάδα μέχρι να δέσει ξαφρίζοντας προσεχτικά.
  • Όταν η βυσσινάδα έχει δέσει προσθέτετε το χυμό ενός λεμονιού ανά κιλό φρούτων .
  • Αποθηκεύετε σε καθαρά μπουκάλια κι έτσι έχετε ένα δροσερό ποτό για όλο το χρόνο.Επίσης μπορείτε να την προσθέσετε ως γλυκαντικό στο τσάι σας δίνει μια ιδιαίτερη γεύση.

Τα κοτσανάκια του βύσσινου, πλύνετε τα κι όταν στεγνώσουν εντελώς φυλάξτε τα για να κάνετε μ' αυτά ιαματικό αφέψημα για το κρυολόγημα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 15529
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 29/06/08 )