Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Κρεατικά arrow Ρεγάλι μανιάτικο
Ρεγάλι μανιάτικο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 28/05/07
Υλικά:
1 αρνίσια συκωταριά(ες)
2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδι(α)
400 γρ. ψιλοκομμένα (κονσ.) Ντοματάκια
1 κουτ. Ντοματοπολτός
1/4 κουτ. γλ. Μοσχοκάρυδο
1/4 κουτ. γλ. Μπαχάρι
100 γρ. Λάδι
200 γρ. Κρασί κόκκινο ξηρό
300 γρ. μακρύκοκκο Ρύζι
Αλάτι
Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Πλένετε καλά τη συκωταριά και τη ζεματάτε για 4-5 λεπτά σε βραστό νερό.
Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει. Με ψαλίδι την κόβετε σε κύβους .
Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι και τηγανίζετε τα κρεμμύδια και τη συκωταριά για 5-6 λεπτά, να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε το κρασί, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τις ντοματούλες και τον ντοματοπολτό.
Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά, να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.
Στο μεταξύ βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, στραγγίζετε και βάζετε σε πιατέλα.
Περιχύνετε με τη συκωταριά και τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως με φρέσκο ψωμί και κόκκινο κρασί.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )